Русия подкрепя усилията на Движението на необвързаните за изграждане на

...
Русия подкрепя усилията на Движението на необвързаните за изграждане на
Коментари Харесай

Путин подкрепи Движението на необвързаните

Русия поддържа напъните на Движението на необвързаните за създаване на многополюсен свят и развиването на пълноправен разговор и съдействие сред страните, учредени на " общопризнати правни правила и отчитането на законните ползи на сътрудниците ". Това се споделя в приветствено послание на съветския президент Владимир Путин към участниците в срещата на високо ниво на Движението на необвързаните, която се организира през днешния ден в Баку, Азербайджан, съобщи ТАСС.

По думите на Путин форумът протича в комплицирана интернационална конюнктура, когато на доста места в света се следи ескалация на въоръжени спорове, което затруднява намирането на решение за доста проблеми, включително бедността и глада. В обръщението си президентът на Русия показва убеденост, че по-нататъшното задълбочаване на съдействието сред Русия и Движението на необвързаните ще спомогне за укрепването на стабилността и сигурността в районен и световен мащаб.

Движението на необвързаните е интернационална организация, сплотяваща страни, които не вземат участие във военни и политически блокове. В нея в този момент членуват 120 страни, а 17 страни и 10 интернационалните организации имат статут на наблюдаващ. През 1970 година беше въведен статут на посетител, който дава право на присъединяване във всички срещи и мероприятия на организацията с открит темперамент. Русия има подобен статут от 1995 година, отбелязва организацията.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР