Русия поддържа включването на Африканския съюз в работата на международните

...
Русия поддържа включването на Африканския съюз в работата на международните
Коментари Харесай

Путин се надява, че Африканският съюз ще стане член на Г-20 през септември

Русия поддържа включването на Африканския съюз в работата на интернационалните организации и се надява, че обединяването ще стане пълновръстен член на Г-20 през септември тази година, съобщи през днешния ден съветският президент Владимир Путин, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Путин сподели това на среща с ръководителя на Африканския съюз и президент на Коморските острови Азали Асумани, и с ръководителя на Комисията на Африканския съюз Муса Факи Махамат.

" Поддържаме включването на Африканския съюз в работата на интернационалните обединявания. Русия е една от първите страни, които се отзоваха позитивно на (...) самодейността за даване на Африканския съюз на пълноправно участие в Г-20. Надяваме се, че това решение ще бъде взето още през септември на срещата на върха на Г-20 в Делхи ", посочи Путин.

Руският водач сподели още, че Москва възприема Африканския съюз като " водеща районна организация, която образува актуалната конструкция на сигурността на континента и основава условия за гарантирането на почтено място за Африка в системата на световните стопански връзки ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР