Русия планира да започне да ваксинира хора срещу новия коронавирус

...
Русия планира да започне да ваксинира хора срещу новия коронавирус
Коментари Харесай

Русия планира да постави първите ваксини срещу коронавируса през есента

Русия възнамерява да стартира да имунизира хора против новия ковид през есента, съобщи ДПА.

" Плановете са за октомври ", сподели през днешния ден министърът на опазването на здравето Михаил Мурашко пред организация ТАСС от Нижни Новгород. " Първо би трябвало да бъдат имунизирани лекари и учители, а по-късно - последователно и останалата част от популацията ", добави той.

По думите му, клиничните тествания на имунизацията, създадена в Русия, към този момент са завършили и се приготвя утвърждението й. Министърът не уточни съответни дати. Московският институт " Гамалея " към този момент разгласи през май, че е създал ваксина, която е основала имунитет против ковид при всички тествани обекти без негативни странични резултати.

Русия към момента не е обявила научни данни за имунизацията, с цел да може да се направи самостоятелна оценка. Учени от целия свят работят интензивно в търсене на препарат против ковид. Според Мурашко сега се организират клинични тествания на друга ваксина, а се чакат и още.

Според публични данни, в Русия има над 845 000 доказани случая на ковид с над 5000 новозаразени на ден. Към днешния ден умрелите с ковид са над 14 000 души.

Повечето случаи са в Москва, където в последно време случаите още веднъж започнаха да се усилват. Кината, театрите и концертните зали в столицата през днешния ден още веднъж отвориха порти, само че всяко второ място би трябвало да бъде оставено празно.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР