Русия отново е ударила Украйна с дронове Шахед, докато от

...
Русия отново е ударила Украйна с дронове Шахед, докато от
Коментари Харесай

На фона на нова размяна на удари между Русия и Украйна, ЕС потвърждава подкрепата си за Киев

Русия още веднъж е блъснала Украйна с дронове " Шахед ", до момента в който от Москва настояват, че са свалили противников дронове над Курск. Продължават и боевете в региона на Бахмут, а съгласно английското разузнаване част от съветските изтребители не са бомбардирали Украйна повече от месец. Съобщава се и за ранени след пожар в Изюм, провокиран от ракетни удари

В Брюксел европейските водачи потвърдиха поддръжката си за Киев и разискват тематиката и през днешния ден. До момента страните членки са дали на Украйна над 80 милиарда евро. 

Президентът на страната, който взе участие онлайн в съвещанието на Европейския съвет, прикани за обединяване, тъй че спорът в Близкия изток да не се разраства. Володимир Зеленски добави, че рестриктивните мерки против Москва би трябвало да продължат.

" Важно е да се подсигурява, че всички наказания работят оптимално и Русия не може да ги заобиколи. Виждаме, че това стана главен приоритет на Кремъл - да манипулира глобите и да ги обезврежда ", съобщи Володимир Зеленски, президент на Украйна.

Междувременно американският президент беседва с новия водач на Камарата на представителите - републиканеца Майк Джонсън, за помощта за Израел и Украйна. По-рано този месец Джо Байдън изиска Конгресът да отпусне над 100 милиарда $ за двете страни . Мотивът е, че по този начин се пазят ползите на Вашингтон, свързани с националната сигурност.

От Белия дом настояват, че съветската войска екзекутира военните, които не следват заповедите, свързани с нашествието в Украйна . На фона на визитата на китайския външен министър в Съединените щати - от Вашингтон разясниха, че няма индикации Пекин да доставя съветската войска с муниции. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР