Русия осъди решението на Съединените щати да доставят на Украйна

...
Русия осъди решението на Съединените щати да доставят на Украйна
Коментари Харесай

Русия осъди решението на САЩ да доставят на Украйна реактивни системи за залпов огън

Русия осъди решението на Съединените щати да доставят на Украйна реактивни системи за залпов огън, съобщи БНР. Говорителят на министерството на външните работи Мария Захарова съобщи, че украинските военни употребяват американските оръжия против цивилното население в Донбас: 

" Голяма е вероятността от нови жертви измежду гражданското население. Ако Съединените щати са толкоз загрижени за ориста на мирните поданици, те би трябвало да отговорят за дейностите си. Защото отговорността за гибелта на почтени хора ще лежи точно на Вашингтон. Защото точно Вашингтон доставя такова оръжие ".

Захарова добави, че Русия е подготвена да взе участие в решаването на очертаващата се продоволствена рецесия, в случай че бъдат анулирани съответните западни наказания:

" Русия е подготвена да доставя зърното си на всички нуждаещи се страни. Ако Съединените щати и страните от Европейския съюз фактически желаят да решат казуса с глада в международен мащаб, за който приказват, то те би трябвало да анулират съответните рестрикции ". 

Снимка: Фейсбук/Мария Захарова

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР