Русия обяви временно частично примирие от девет сутринта наше време,

...
Русия обяви временно частично примирие от девет сутринта наше време,
Коментари Харесай

Русия обяви временно примирие при Мариупол и Волноваха

Русия разгласи краткотрайно отчасти помирение от девет сутринта наше време, с цел да разреши на цивилните да изоставен украинските градове Мариупол и Волноваха. Мариупол е основен пристанищен град, който бедства след няколко на ден съветско обграждане. Русия и Беларус възнамеряват обособен филантропичен кулоар за чужденци, които напущат Украйна. Украинският президент остро подлага на критика водачите на страните от НАТО за отхвърли им да открият зона, неразрешена за полети над страната му.

Евакуацията на цивилни от обкръжения Мариупол ще е в ход от 11 до 16 часа наше време, разгласи кметът на града на Азовско море. По-рано той заяви, че популацията е без ток, вода и отопление, а питателните муниции са на изчерпване. Според съветски медии филантропичният ескорт е съграсуван с украинската страна.

Въпреки примирието при Мариупол и Волноваха, войната в останалата част на Украйна продължава. Украински медии оповестяват за нощни обстрели против обкръжения източен град Суми и за голям брой детонации в Харков. Сирени са чути и в столицата Киев, както и в градовете Житомир и Чернигов.

" Сърцето ми се къса, тъй като децата ми нe можаха да тръгнат в точния момент. Внуците ми са тук, вървя из целия град с цел да измислим по какъв начин да се махнем отсам ", споделя Петро Бахатюк, гражданин на Чернигов.

" Вземам каквото е останало и потеглям към скривалището. Къде другаде мога да отида?! ", споделя Сергей, гражданин на Чернигов.

Украинският водач изрази мощно отчаяние от отхвърли на НАТО да откри зона, неразрешена заполети над страната му и дефинира петъчната среща на върха като " слаба " и " объркана ". Очевидно не всички считат битката за независимост на Европа за първостепенна цел, означи Зеленски.

" Ръководството на Алианса даде зелена светлина за нови бомбардировки на украинските градове и села като отхвърли да откри зона, неразрешена за полети. Не знам кого можете да отбраните и дали можете да отбраните вашите страни, страните от Алианса ", съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски.

Зеленски ще взе участие в Зуум диалог с американския Сенат в 16.30 часа наше време. Съединените щати оправдаха решението на НАТО.

" Носим отговорност, както сподели генералният секретар на Алианса, да не допуснем войната да излезе отвън Украйна. Единственият метод да установим зона без полети е да изпратим самолети над Украйна да смъкват съветски самолети, а това може да докара до пълномащабна война в Европа ", съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен.

Блинкен идва през днешния ден в Полша. Пред БиБиСи той изрази убеденост, че Украйна може да завоюва войната с Русия. Според него 45 милиона украинци ще отхвърлят възможен марионетен режим на Москва по един или различен метод.

Русия блокира Facebook и уеб страниците на БиБиСи, Дойче Веле и Гласът на Америка и одобри закон, който планува затвор до 15 години за разпространяване на " подправени вести за дейностите на съветските военни. Водещи международни медии оповестиха, че стопират работата си в Русия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР