Русия обяви поредните чуждестранни агенти. Министерството на правосъдието оповести като

...
Русия обяви поредните чуждестранни агенти. Министерството на правосъдието оповести като
Коментари Харесай

Русия посочи поредните чуждестранни агенти

Русия разгласи следващите " задгранични сътрудници ".

Министерството на правораздаването оповести като такива Даниил Губарев, икономиста Сергей Гуриев, някогашния началник на Yandex.News Лев Гершензон, политика Генадий Гудков и блогъра Вераника Водвуд (nixelpixel), заяви " Интерфакс ".

Същото се отнася за Световния фонд за природата и Фондацията за свободна Бурятия също са приети за задгранични сътрудници.

Губарев, който живее в чужбина, е " разпространявал материали, основани от задгранични сътрудници, на безграничен кръг лица ", изяснява организацията.

Гуриев е " взел участие в основаването и разпространяването на материали на задгранични сътрудници до безграничен кръг лица " и " се изказвал срещу специфична военна интервенция в Украйна ", се споделя в прессъобщението.

Гершензон сътвори новинарския уебсайт " Истинската история ", който след това беше блокиран за публикуване на информация в нарушаване на съветските закони, напомнят от Министерството на правораздаването. Той също се разгласи срещу СВО и взе участие " в основаването от непознати сътрудници на материали и известия, предопределени за безграничен кръг лица ".

Генадий Гудков се изрече отрицателно за съветските военни, " прикани за даване на оръжие на Украйна, намерено говорейки в поддръжка на това ". Той също по този начин е упрекнат в присъединяване в основаването и разпространяването на материали от задгранични сътрудници и разпространяване в непознати медии на погрешна информация за решенията и политиката на съветските управляващи.

Уотъруд " получи средства от непознати източници, намерено се изрече в поддръжка на Украйна ", а също по този начин " дискредитира концепциите за служене на Отечеството, образува отрицателно отношение към военната работа ", приказва отрицателно за съветската войска, предизвиква ЛГБТ връзките, " което е в несъгласие с държавната политика за опазване и подсилване на обичайните съветски духовни и морални полезности, както и на конституционните цели в региона на отбраната на фамилията, майчинството и детството.

Световният фонд за природата получи поддръжка от задгранични източници, съгласно прессъобщение. " Под прикритието на действия за запазване на природата и околната среда, биологичното многообразие на типовете представители на фонда се пробваха да повлияят на решенията на изпълнителната и законодателната власт на Руската федерация, попречиха осъществяването на промишлени и инфраструктурни планове ", Министерството на правораздаването счита, че " фондът е разпространявал отрицателна информация за решенията на държавните органи и тяхната политика ".

Фондация " Свободна Бурятия ", основана в Съединени американски щати, съгласно Министерството на правораздаването, е разпространявала недостоверна информация за активността на съветските управляващи, а също по този начин е взела участие в основаването и разпространяването на материали от задгранични сътрудници. Фондът също прикани за " дейности, резултатите от които могат да доведат до нарушение на териториалната целокупност на Руската федерация ". Активистите на фонда живеят в непознати страни, ръководителят на фонда е включен в регистъра на задграничните сътрудници, оповестиха от министерството.

Припомняме, че през декември, Русия разгласява лист с близо 500 задгранични сътрудници.

През юни Долната камара на съветския парламент даде в началото утвърждение на законопроект за в допълнение стягане на законите на страната против " задграничните сътрудници ".

Терминът, който съдържа конотации на шпионаж от времето на Студената война, се употребява от Русия като неприятелски етикет за хора и организации, за които счита, че се занимават с политическа активност с задгранична поддръжка.

Първият съветски закон за задграничните сътрудници беше признат през 2012 година Оттогава той беше уголемен по подобен метод, че да включва и организации с нестопанска цел, медии и обособени съветски жители, в това число публицисти и деятели.

Междувременно, през днешния ден съветският външен министър Сергей Лавров коментира спорния закон за сътрудниците, провокирал протестите в Грузия и направи паралел с съветското законодателство и рецензиите към него.

" Това е доста сходно на Майдана в Киев. " Думите са от коментар на външния министър на Русия Сергей Лавров от негово изявление за " Първи канал ".

" Последните събития в Грузия доста наподобяват на киевския " Майдан ", като обстановката към проектозакона за задграничните сътрудници беше единствено предлог за пускане на опит за силова промяна на държавното управление ", са точните думи на Лавров.

Лавров направи съпоставяне със регулациите в западните страни и по-конкретно показва Съединени американски щати, Франция, Индия и Израел. Според него грузинският план " бледнее " спрямо метода, по който се контролират нестопанските организации в тези страни. Лавров съобщи, че в Съединени американски щати такова нарушаване ще докара до санкция от 250 000 $ и 5 години затвор, а в Грузия предвижданата санкция е доста по-малка - 9 хиляди $ и се минава без наказателно произвеждане.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР