Русия обяви кои топ представители на правителството на президента на

...
Русия обяви кои топ представители на правителството на президента на
Коментари Харесай

Кои топ представители на САЩ са санкционирани от Русия?

Русия разгласи кои топ представители на държавното управление на президента на Съединени американски щати Джо Байдън са глобени , осведоми Агенция Франс Прес.

Министерството на външните работи на Русия отбелязва, че не разрешава влизането на територията на страната на основния прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд, съветника на Белия дом за вътрешната политика Сюзан Райс и шефа на ФБР Кристофър Рей . В листата са включени също секретарят за вътрешната сигурност Алехандро Майоркас , шефът на Националното разузнаване Аврил Хейнс , шефът на Федералното бюро за пандизите Майкъл Карвахал , някогашният консултант на Белия дом по националната сигурност Джо Болтън и някогашният шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ Джеймс Улси.
 Съединени американски щати с предизвестие за полети над Украйна и Русия
Съединени американски щати с предизвестие за полети над Украйна и Русия

Ескалация на напрежението сред двете страни

Ведомството отбелязва, че тези лица вземат участие в антируски дейности в американската политика.

Обикновено описът със глобените лица се държи в загадка, само че ведомството отбелязва, че ги разкрива поради " невижданото естество " на настоящето напрежение с Вашингтон.

Вчера Русия заяви, че против американския бизнес.
 Русия гони и петима полски дипломати
Русия гони и петима полски дипломати

Мярката е в отговор на дейностите на Варшава

Руският външен министър Сергей Лавров изясни, че Юрий Ушаков, съветникът на съветския водач Владимир Путин по въпросите на външната политика, е предложил на американския дипломат Джон Съливан да отпътува за Вашингтон за осъществяване на " съществени съвещания ".

Реално това значи, че съветските управляващи са изгонили американския дипломат. За разлика от оповестяването на посланика за личност нон грата (което бе оповестено през 1952 година на американския дипломат в Съюз на съветските социалистически републики Джордж Кенан), такава междинна форма на демарш от приемащата страна значи, че след известно време ръководителят на дипломатическата задача може да се върне . " Комерсант " написа, че въобще няма подобен вид във Виенската спогодба за дипломатическите връзки от 1961 година да се " изпраща дипломат за съвещания " от приемащата страна.
 НАТО прикани Русия да не блокира Черно море
НАТО прикани Русия да не блокира Черно море

Продължаващата милитаризация на Крим, Черно море и Азовско море са спомагателни закани

Действията на Русия са в отговор на
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР