Русия обяви, че до 2026 г във въоръжените ѝ сили

...
Русия обяви, че до 2026 г във въоръжените ѝ сили
Коментари Харесай

Русия увеличава армията си до 1,5 млн. души

Русия разгласи, че до 2026 г във въоръжените ѝ сили ще бъдат осъществени дълбоки промени, в това число промени в числеността на персоналния състав и административни промени.

Предвижда се броят на военнослужещите да се усили до 1.5 милиона души. 

През лятото на предходната година Владимир Путин подписа декрет за повишаване числеността на въоръжените сили 1,9 млн . на 2,04 млн . души - включително увеличение на бойния личен състав 137 000 души до 1,15 млн . Указът трябваше да влезе в действие от 1 януари 2023 година Не бе обещано пояснение на какво се дължи разминаването с числата в този момент.

" Гарантирането на военната сигурност на страната и отбраната на новите териториални формирания и сериозни обекти на Руската федерация е допустимо единствено посредством подсилване на основните структурни съставни елементи на въоръжените сили ", съобщи министърът на защитата Сергей Шойгу.

Той добави, че ще бъдат основани две нови стратегически формирования на въоръжените сили – Московски и Ленинградски военни окръзи, както и самодостатъчни групировки от войски на териториите на новите съставни обекти на Руската федерация. Министерството на защитата ще укрепи бойния съставен елемент на Военноморските, Въздушно-космическите и Стратегическите ракетни сили.

Всички ограничения би трябвало да бъдат обединени в сложен проект за нарастване на числеността на персоналния състав във въоръжените сили на Русия и да бъдат синхронизирани със периодите за доставка по държавни отбранителни поръчки на въоръжения, военна и специфична техника и материални средства, със строителството на инфраструктура за разполагане на войските.

Сергей Шойгу посети войските, участващи в боевете в Украйна, и им раздаде оценки.

Русия назовава нашествието си в Украйна " специфична военна интервенция ", а съгласно Киев и съдружниците му това е непредизвикано, империалистическо присвояване на земи, показва Ройтерс. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР