Русия обвини Турция, че е нарушила споразумението за командирите на

...
Русия обвини Турция, че е нарушила споразумението за командирите на
Коментари Харесай

Русия обвини Турция, че е нарушила споразумението за командирите на полка Азов

Русия упрекна Турция, че е нарушила съглашението за командирите на полка „ Азов ”. Вчера петима офицери от бранителите на град Мариупол се върнаха в Украйна. Досега те бяха в Турция. Предадоха се в съветски плен през месец май 2022 година. Полкът „ Азов ” и подразделения на морската пехота отбраняваха Мариупол три месеца и помогнаха на украинската войска да забави съветската инвазия. В обществените мрежи съветски националисти подлагаха на критика Москва, че украинските командири са свободни. Те са недоволни, че доста от бранителите на Мариупол бяха пуснати от пандиза, с цел да бъде освободен доближения на Путин украински милионер Виктор Медвечук.

" Искам да благодаря на вас, господин президент. На целия тим, който оказа помощ да намерим ключа от тези окови. Върнахме се и ще продължим да вършим нашата работа. Ние сме бойци и сме дали клетва ", съобщи Сергей Волински - офицер от морската пехота на Украйна.

По думите на Денис Прокопенко - пълководец на полка „ Азов ”, изясни, че от на следващия ден ще продължат да водят война дружно. „ Със сигурност не сме споделили последната си дума на бойното поле. А през днешния ден, най-важното е че украинската войска взе стратегическата самодейност на фронта. Напредваме с всеки минал ден ", съобщи Прокопенко.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР