Русия обвини днес Украйна, че е пуснала стотици морски мини

...
Русия обвини днес Украйна, че е пуснала стотици морски мини
Коментари Харесай

Кой пуска мини в Черно море?

Русия упрекна през днешния ден Украйна, че е пуснала стотици морски мини край крайбрежията си, които заплашват комерсиалното корабоплаване, откакто Киев насочи същите обвинявания към Москва, съобщи Ройтерс, заяви Българска телеграфна агенция.

Украинското външно министерство разгласи в сряда, че Русия пуска във водите на Черно море морски мини като " безотговорно плаващ арсенал " и че мините са " в действителност оръжие за безсистемно деяние ". Руското външно министерство отвърна през днешния ден с изказванието, че от 24 февруари до 4 март миночистачи от украинския военен флот са пуснали към 420 мини с котва - 370 в Черно и 50 - в Азовско море. Според съветското ведомство поради морските стихии и неприятното положение на кабелите на котвите десетина украински мини са се откъснали и дрейфуват свободно в южна посока, с което основават опасност за комерсиалното мореплаване.

По-рано този месец основната съветска разследваща организация упрекна Украйна, че с цел да отбрани пристанищата си е пуснала морски мини, като неколкостотин от тях са се откъснали от котвите си и са отплавали. Тогава Киев отхвърли това като дезинформация, напомни Ройтерс. През Черно море минават значими пътища за превоз на зърно, нефт и петролни артикули.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР