Русия обвини днес САЩ, че не възприемат конструктивен подход към

...
Русия обвини днес САЩ, че не възприемат конструктивен подход към
Коментари Харесай

Русия: САЩ не възприемат конструктивен подход към преговорите в Истанбул


Русия упрекна през днешния ден Съединени американски щати, че не възприемат градивен метод към дипломатическите договаряния в Истанбул, само че сподели, че турският град е уместно място за реализиране на сходни контакти, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Среща сред шефа на Централното разследващо ръководство (ЦРУ) на Съединени американски щати Уилям Бърнс и началника на съветското външно разузнаване Сергей Наришкин предишния месец в Анкара провокира спекулации за договаряния посредством неофициални канали сред Москва и Вашингтон.

Президентът Владимир Путин сподели предходната седмица, че тази среща е по молба на президента на Съединени американски щати Джо Байдън и че контактите сред Централно разузнавателно управление на САЩ и съветското външно разузнаване не престават.

Руски и американски дипломати се срещнаха в Истанбул в петък, с цел да обсъдят редица механически въпроси в връзките си.

„ Истанбул е уместно място за такива контакти “, сподели през днешния ден съветският заместник-външен министър Сергей Вершинин. „ Мога да кажа, че всевъзможни контакти са потребни, само че за жалост не виждаме градивен метод от страна на Американската страна, ориентиран към съответни резултати “, сподели още Вершинин.

Откакто Русия нахлу в Украйна на 24 февруари, турският президент Реджеп Ердоган се очерта като един от основните посредници сред Русия, от една страна, и Украйна и Запада, от друга.

Ердоган изигра значима роля, като убеди Путин да възобнови присъединяване си в черноморската зърнена договорка с посредничеството на Организация на обединените нации предишния месец след офанзива с дрон против съветска военноморска база в анексирания от Русия Крим.

Докато Москва и Вашингтон обществено се прогласяват един-друг за съществени закани за световната непоклатимост, те са в контакт по огромен брой въпроси.

Освен договарянията сред Централно разузнавателно управление на САЩ и съветското външно разузнаване, посолствата на двете страни работят и техните дипломати имат контакти в Турция. Федералната работа за сигурност организира договаряния за замяна на пандизчии и техните началници на защитата беседват в моменти на рецесия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР