Русия обръща и ще продължи да обръща внимание на доставките

...
Русия обръща и ще продължи да обръща внимание на доставките
Коментари Харесай

Путин обеща на Африка руско зърно

Русия обръща и ще продължи да обръща внимание на доставките на зърно за африканските страни, съобщи съветският президент Владимир Путин. Думите му са предадени от кореспондента на " Лента.ру ".

" Нашата страна е в положение да размени украинското зърно както с комерсиално, по този начин и под формата на безплатна помощ за най-нуждаещите се страни в Африка ", съобщи съветският водач на пленарната сесия на срещата на върха Русия-Африка.

Путин означи, че доставките на съветско зърно ще се реализират, наред с другото, и като филантропична помощ по линия на Програмата за издръжка на Организация на обединените нации. По думите му, макар всички ограничавания, единствено през първата половина на актуалната година Русия е изнесла 10 млн. тона зърно за Африка.

Москва е подготвена в близко бъдеще " да достави на Буркина Фасо, Зимбабве, Мали, Сомалия, Централноафриканската република, Еритрея, Еритрея по 25 хиляди тона зърно ", защото в Русия " тази година още веднъж се чака рекордна годишна продукция ", добави президентът.

По-рано президентът на Съюза на Коморските острови и ръководител на Африканския съюз Азали Асумани съобщи, че африканските страни желаят да намерят решение на спора в Украйна, което да удовлетворява както Русия, по този начин и Африка.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР