Русия няма намерение да атакува нито една страна от НАТО

...
Русия няма намерение да атакува нито една страна от НАТО
Коментари Харесай

Русия нямало да напада държави от НАТО, но ще сваля изтребители F-16

„ Русия няма желание да нападна нито една страна от НАТО и няма да нападне Полша, балтийските страни или Чешката република, само че в случай че Западът достави изтребители F-16 на Украйна, те ще бъдат свалени от съветските сили “. Това съобщи съветският президент Владимир Путин.

Нахлуването на Русия в Украйна през февруари 2022 година провокира най-дълбоката рецесия в връзките на Кремъл със Запада от Кубинската ракетна рецесия през 1962 година насам.

В тирада пред водачи от съветските военновъздушни сили Путин съобщи, че воденият от Съединени американски щати боен алианс се е разширил на изток към Русия след разпадането на Съветския съюз през 1991 година, само че че Москва не възнамерява да нападна страна от НАТО, заяви БГНЕС.

" Идеята, че ще нападнем някоя друга страна - Полша, балтийските страни и чехите също се плашат - е цялостна нелепост. Това са просто нелепости ", добави съветският държавен глава.

Кремъл, който упреква Съединени американски щати, че се борят против Москва, като поддържат Украйна с пари, оръжия и разузнаване, твърди, че връзките с Вашингтон евентуално в никакъв случай не са били по-лоши.

" Ако те доставят F-16, а те приказват за това и явно образоват водачи, това няма да промени обстановката на бойното поле. И ние ще унищожим самолетите по този начин, както унищожаваме... танкове, бронирани машини и друга техника, в това число многоцелеви ракетни установки ", сподели Путин.

Той съобщи, че F-16 може да носи и нуклеарни оръжия.

" Разбира се, в случай че те се употребяват от летища в трети страни, те стават законни цели за нас, където и да се намират ", продължи съветският водач.

Забележките му последваха мненията на украинския външен министър Дмитро Кулеба, че самолетите би трябвало да дойдат в Украйна през идващите месеци.

Украйна, която към този момент повече от две години води пълномащабна война против Русия, от доста месеци търси F-16.

Белгия, Дания, Норвегия и Нидерландия са измежду страните, които са дали обещание да дарят F-16. Коалиция от страни даде обещание да помогне за образованието на украинските водачи за потреблението им.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР