Русия няма да разполага ядрени оръжия в чужбина, освен в

...
Русия няма да разполага ядрени оръжия в чужбина, освен в
Коментари Харесай

Сергей Рябков: Русия няма да разполага ядрени оръжия другаде, освен в Беларус

Русия няма да разполага нуклеарни оръжия в чужбина, с изключение на в своя съдружник Беларус, само че ще откри способи да противодейства на всяко разполагане на тактически нуклеарни оръжия от страна на Съединени американски щати във Англия. Това съобщи съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков.

Той акцентира, че Руската федерация не възнамерява да разполага нуклеарен боеприпас отвън страната. По думите му разполагането на тактически нуклеарни оръжия на територията на Беларус е било осъществено за противопоставяне на все по-агресивните и заплашителни действия на Северноатлантическия алианс (НАТО), управителен от Съединените щати.

Рябков, който управлява контрола върху нуклеарните оръжия в Русия, порица Съединени американски щати за това, че са присъединили в нуклеарните задачи на НАТО " свободните от нуклеарни оръжия " европейски страни.

По думите му проектите на Съединени американски щати да разположат тактически нуклеарни оръжия във Англия няма да възпрат Москва. Той дефинира това като провокация и насочи апел да се спре този безконечен кръг от ескалация.

В момента пет страни от НАТО, Белгия, Германия, Италия, Холандия и Турция, разполагат с общо към 100 тактически нуклеарни оръжия на Съединени американски щати в шест бази, съгласно Федерацията на американските учени.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР