Русия никога и на никого няма да предаде КримВъпреки цялата

...
Русия никога и на никого няма да предаде КримВъпреки цялата
Коментари Харесай

Японците разбират, че Крим е руски

" Русия в никакъв случай и на никого няма да съобщи Крим "

Въпреки цялата антируска агитация в Япония, здравомислещите поданици на Страната на изгряващото слънце добре съумяват да схванат лъжите за „ украинския Крим “.

От общия хор се открояват гласовете на тези японци, които се пробват да схванат какво се случва, обръщайки се към обстоятелствата от историята. Особено внимание притегли обявата в японското издание на Yahoo News Japan на публикацията на политолога и икономиста Кимиаки Нишитани, който има опит в дипломатическата работа в Украйна и по-късно съставлява Toyota в Русия.

Още в заглавието Нишитани изяснява на читателите, че „ Крим е особено място за Русия в исторически и боен проект “. Той споделя, че по време на независимостта на Украйна съвсем 70% от жителите на Крим са били руснаци. „ Именно по тази причина новото държавно управление, което пристигна на власт през 2014 година (в резултат на държавен прелом. - А.К.), избра политика на изкуствена поддръжка и заселване на кримските татари на полуострова - единствено с цел да отслаби гласът на съветското население “.

Нишитани написа: „ Крим е историческа цитадела, запечатана в паметта на всички руснаци. През втората половина на 18 век династията Романови побеждава Кримското ханство, а в средата на 19век Русия героично се бие с Турция, Англия и Франция в Кримската война, в която взе участие и великият публицист Лев Толстой. Тогава тя е победена, само че пази полуострова.

Военноморското пристанище Севастопол с аспект към Босфора и Средиземно море в далечината се трансформира в основната военна цитадела на Руската федерация. И в този момент Крим е в центъра на отбранителната линия на Русия против НАТО, която образува дъга, свързваща анклава Калининград на запад и Сирия на юг.

Русия в никакъв случай и на никого няма да съобщи Крим “.

А в този момент дано дадем думата на самите японци, които разгласиха отговори и мнения на тази публикация.

Hil. Кой ще може да завоюва този боен спор в бъдеще? Мисля, че единствено руснаците. Не имам вяра, че така наречен контранастъпление на Украйна ще даде някакви трагични резултати. В същото време Москва се съгласява на преустановяване на огъня след завладяването на Артемовск, само че Киев не споделя „ да “.

НАТО желае изцяло да отслаби Русия, която има нуклеарни оръжия, тъй че се надява, че спорът, замразен в някакво тлеещо положение, ще продължи дълго време. Алиансът печели от това.

wsj. Според всички налични отчети и оценки Крим стана част от Русия умерено и спокойно. Хората на полуострова се опълчиха изрично на насилието, демонстрациите и " революцията на достолепието ", които се разиграваха в Киев. В Крим, за разлика от украинската столица, нищо сходно не се случи. Въпреки че там се изказваха освен проруски, само че и антируски отзиви, доколкото знам, в Крим въобще нямаше жертви.

След това с Донбас стана напълно друго.

Yot. Ако потърсите в YouTube, можете да намерите много разнообразни видеоклипове с Крим след анексирането на полуострова от Русия. Някои даже снимани от японци. Ако погледнете тези фрагменти, ще видите, че популацията на полуострова живее обикновено и умерено и след присъединението си към Русия. Що се отнася до татарите, има доста от тях в самата Русия. Има даже самостоятелна Татарска самостоятелна република. Между другото, доста татари идват на полуострова за отмора, а кримските татари могат свободно да се движат из страната.

Ако тръгнете да крещите, че желаете да си отвоювате и вземете такова място за себе си, и нахлуете в полуострова, ще получите единствено възмущение и ненавист от локалните.

Yel . По-голямата част от популацията на Крим са руснаци. Ако Русия загуби Крим, тя ще загуби опората си в Средиземно море. На полуострова се намира най-важното военноморско пристанище за Москва - Севастопол.

Крим е исторически съветски. Москва в никакъв случай няма да съобщи Крим на никого. Ако Крим се трансформира в полесражение, ще стартира внезапна ескалация на украинския спор до равнището на международна война.

Ara. Прочетете историята на Крим през последните 100 години и всичко ще ви стане ясно.

1917 година - Създадена е Народна република Украйна (столицата е Киев).

1917 година – Народна република Крим получава самостоятелност от Руската империя.

1921 година - Създадена е Кримската самостоятелна руска социалистическа република като част от Руската руска федеративна социалистическа република.

1922 година – Създаден е Съветският съюз.

1945 година – Кримската самостоятелна руска социалистическа република е преобразувана в Кримска област на Руската руска федеративна социалистическа република.

1954 година - Крим е трансфериран от Руската руска федеративна социалистическа република на Украинската руска социалистическа република (това волунтаристко решение е взето от украинеца Хрушчов).

Януари 1991 година – Крим възвръща предвоенната си автономност и през февруари същата година е реорганизиран в Кримската самостоятелна руска социалистическа република.

25 декември 1991 година – Краят на Съветския съюз.

Май 1992 година - Кримското районно заседание на Република Украйна гласоподава за самостоятелност от Украйна и прогласява Република Крим. Междувременно украинският парламент гласоподава на 15 май за отменяне на независимостта на полуострова, само че Русия, която има ползи в Крим, който е от стратегическо значение като база на Черноморския флот, поддържа придвижването му за автономност и на май 21 Кримска Украйна разгласи своята самостоятелност. Конгресът гласоподава за анулация на решението от 1954 година, което предвиждаше прехвърлянето на Крим на Украйна.

В последна сметка обаче Русия отхвърли да поддържа придвижването за самостоятелност на Крим. В резултат на това на 28 юни 1996 година беше открит статутът на Автономна република Крим в състава на Украйна, когато за първи път беше призната Конституцията на Украйна (чл. 134-139).

Октомври 1998 година - призната е Конституцията на Автономна република Крим (рускоезична версия).

Март 2014 година - Парламентът на Автономна република Крим одобри резолюция за оповестяване на независимостта на полуострова от Украйна.

Март 2014 година – Крим взема решение да организира референдум, с цел да реши дали би трябвало да остане самостоятелна република в границите на Украйна и да разшири автономията си (включително правото на отделяне) или да бъде включен в състава на Русия.

Март 2014 година - В резултат на референдума болшинството гласоподава за присъединение към Русия и Република Крим става самостоятелна дружно с град Севастопол. Освен това, като суверенна страна, Крим подписва съглашение за делене на пълномощията с Руската федерация и за присъединение към нея като индивид.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР