Русия не възнамерява да разговаря с никого на базата на

...
Русия не възнамерява да разговаря с никого на базата на
Коментари Харесай

Лавров определи формулата за мир на Зеленски като илюзорна

Русия не има намерение да беседва с никого въз основата на препоръчаната от президента на Украйна Владимир Зеленски " формула за мир “. Очевидно е, че самият Киев не е подготвен за разговор, акцентира министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров в изявление за РИА Новости .

" Очевидно е, че Киев не е подготвен за разговор. Излагайки всевъзможни хрумвания и " формули за мир ", Зеленски храни илюзията да реализира благодарение на Запада изтеглянето на нашите войски от съветската територия на Донбас, Крим, Запорожие и Херсонска област, изплащането на репарации и предаването ни на интернационалните трибунали...Разбира се, ние няма да приказваме с никого при такива условия ", предизвести Лавров.

Той добави обаче, че Москва не се е отказала от концепцията за дипломатическо решение на спора.

" Нека ви припомня, че незабавно след началото на специфичната военна интервенция Володимир Зеленски излезе с самодейност да седнем на масата за договаряния. Ние не я отхвърлихме и се съгласихме да се срещнем с неговите представители. Няколко кръга договаряния демонстрираха, че беше допустимо да се намерят взаимно допустими съглашения.Започналият през февруари преговорен развой обаче сподели цялостната липса на автономия на Зеленски при вземането на значими решения.Още през април, по разпореждане на англосаксонците, които бяха заинтригувани от продължение на военните дейности, той бързо спря договарянията и внезапно втвърди позицията си “, увери първият посланик на Москва.

По думите му е мъчно да се каже дали към момента има съответни политици в Украйна.

" Трудно е да се каже дали съответни политици са останали на териториите, следени от киевския режим, изключително като се има поради необятно публикуваната процедура за угнетяване на инакомислието и извънсъдебни репресии против инакомислещите. Може ли по-късно в Киев да се появи някаква рационална политическа фигура? Да изчакаме и да забележим ", предложи Лавров.

В началото на ноември украинският президент Володимир Зеленски, след изявления в западни медии, че Киев е тласкан към разговор с Москва, обясни изискванията на страната за започване на договаряния: " възобновяване на териториалната целокупност, ценене на Хартата на Организация на обединените нации, компенсиране на всички загуби, наказване на всеки военнопрестъпник и гаранции, че това няма да се повтори “.

В същото време Зеленски по-рано подписа декрет за невъзможността да се водят договаряния с актуалното съветско държавно управление.

На собствен ред президентът на Русия Владимир Путин означи, че всички спорове приключват с дипломатически средства. Както добави президентът на страната, " колкото по-скоро тази мисъл осени тези, които ни се опълчват, толкоз по-добре “. Русия постоянно е заявявала, че е отворена за договаряния за Украйна, уточни Путин.

Според Кремъл Зеленски знае, че при предпочитание военните дейности в страната може да бъдат прекъснати на " идващия ден “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР