Русия не предвижда въвеждане на военно положение, заяви днес руският

...
Русия не предвижда въвеждане на военно положение, заяви днес руският
Коментари Харесай

Путин: Русия не предвижда въвеждане на военно положение

Русия не планува въвеждане на военно състояние, съобщи през днешния ден съветският президент Владимир Путин.

Той отговори на изказванията в страната, че сходно нещо може да се направи поради спора в Украйна, предадоха международните организации.

"Военното състояние се вкарва при положение на експанзия, по-специално в региони, в които се водят сражения. Ние нямаме такава обстановка и се надявам, че няма и да имаме ", съобщи Путин по време на среща със чиновници на съветската самолетна компания Аерофлот, които му зададоха въпрос в тази тенденция.

Според него единствено професионални военни и офицери вземат участие в съветските военни интервенции в Украйна и Кремъл не планува да прати там резервисти и мобилизирани.

В Русия се появиха клюки, че може да има готовност на мъжете и въвеждане на военно състояние. "Има опити за дестабилизиране на обществото ", разяснява президентът по този мотив.

Той предизвести, че обособяването на зона, неразрешена за полети, ще направи забърканите в това страни съучастници в спора. "Чуваме, че е належащо да се сътвори зона, неразрешена за полети, над украинска територия. Но е невероятно да се направи това от украинската територия, това е допустимо единствено от територията на прилежащи страни ", съобщи Путин, представен от Франс прес.

Той добави, че ще счита за съучастници в спора всички страни, които се пробват да наложат зона, неразрешена за полети над Украйна. Киев упорства за такава зона, само че през вчерашния ден съдружниците от НАТО отхвърлиха настояването му, което пък беше остро разкритикувано от украинския президент Володимир Зеленски.

Западните страни отхвърлят да удовлетворят настояването му, което е по-комплексно за използване, с претекста, че това би породило важен риск от директен спор с Русия.

По време на срещата със чиновниците на Аерофлот Путин дефинира като тежко решението за началото, по думите му, на "специалната военна интервенция " в Украйна, съобщи ТАСС.

Президентът детайлно напомни какви събития са довели до взимането на това решение и сподели, че ограничението на "руската специфична интервенция " единствено до Донбас е било невероятно, тъй като в този случай украинските сили са щели непрекъснато да получават запаси.

Той сподели, че по този начин се е стигнало до вдишване по различен път и първото, което са създали съветският общоприет щаб и министерството на защитата, е било унищожаването на военна инфраструктура в Украйна - хранилища с въоръжение, муниции, авиация и системи за противовъздушна защита.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР