Русия не може да приеме организирана от Швейцария среща за

...
Русия не може да приеме организирана от Швейцария среща за
Коментари Харесай

Русия изключва Швейцария да посредничи за мир в Украйна

Русия не може да одобри проведена от Швейцария среща за мир в Украйна, откакто тя се Това съобщи съветският дипломат в Швейцария Сергей Гармонин, представен от " Ройтерс ".

По негови думи Швейцария е загубила статута си на неутрална страна.

По-рано този месец украинският президент Володимир Зеленски предложи в тирада пред швейцарския парламент страната да работи

Гармонин обаче съобщи, че Русия няма да одобри Швейцария, която обичайно е служила като място за диалози на високо равнище сред враждуващи сили, да бъде хазаин на такава среща на върха.
 Зеленски желае от Швейцария да позволи реекспорта на оръжия за Украйна
Зеленски желае от Швейцария да позволи реекспорта на оръжия за Украйна

Този ход ще бъде жизненоважен в битката с съветската инвазия

" За швейцарско посланичество и ходатайство не може да става и дума " , безапелационен бе той. " За страдание Швейцария загуби статута си на неутрална страна и към този момент не може да работи като медиатор или като представител на ползи ".

В речта си пред Народното събрание на 15 юни да бъде хазаин на световна мирна среща на върха за Украйна, като посочи, че преди този момент е разискал самодейността с президента на Швейцария Ален Берсет.

Швейцария беше за приемането на глобите на Европейския съюз след съветската инвазия в Украйна и за замразяването на съветски активи на стойност 7,5 милиарда швейцарски франка (8,36 милиарда долара).

Швейцария има дългогодишна политика да не разрешава на всяка страна, която купува нейни оръжия,. Вчера тя блокира продажбата на оръжейния производите Ruag AG на танкове " Леопард 1 ", които може да са били употребявани в Украйна.
 Швейцария се оправдава поради незамразени съветски активи
Швейцария се оправдава поради незамразени съветски активи

Берн изключва конфискацията на законно добити средства
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР