Русия не може да направи много за да помогне за

...
Русия не може да направи много за да помогне за
Коментари Харесай

Русия не можела да направи много за ремонта на Северен поток 1

Русия не може да направи доста с цел да помогне за незабавните поправки на неизправното съоръжение на газопровода " Северен поток 1 " , сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков на фона на спада в производството и износа на " Газпром ", предава Ройтерс.

Русия понижи доставките на газ през " Северен поток 1 " нейния главен газопровод за Европа, единствено до 20% от потенциала предходната седмица, заявявайки, че турбина, изпратена в Канада за поддръжка, не е била върната и друга турбина също се нуждае от ремонт.

Това алармира за задълбочаване на разногласието, в който Москва уточни проблеми с турбините като причина за спиране на доставките на газ през газопровода " Северен поток 1 ".

" Има неизправности, които изискват незабавен ремонт, и има избрани изкуствени усложнения, породени от глобите ", сподели Песков.



" Тази обстановка би трябвало да се поправя и Русия има малко благоприятни условия да помогне в това ", добави той.

Германската Siemens Energy, производител на турбините, съобщи, че не е имала достъп до турбините на място и не е получила никакви отчети за повреди от " Газпром " и по тази причина приема, че турбините работят обикновено.

Газопроводът " Северен поток 1 ", в миналото знак на енергийното съдействие сред най-голямата стопанска система в Европа Германия и Русия, е измежду няколко маршрута, които транспортират съветски газ до Европа.

Припомняме, че съветският държавен газов колос " Газпром " понижи доставките на газ през газопровода " Северен поток 1 " за Германия с 60% през юни,позовавайки се на механически проблеми, откакто турбина, която Siemens изпрати в Канада за главен ремонт, не можа да бъде върната заради наказания. Канада и Германия подписаха договорка за връщане на турбината, само че по-късно " Газпром " разгласи, че към момента не е получил съответните документи.

Друг главен маршрут е тръбопроводът " Ямал-Европа ", който работи в реверсивен режим, с цел да транспортира газ от Германия до Полша, а износът през Украйна също е на понижени равнища, откакто Киев затвори един от двата пропускателни пункта от Русия, който се намира на територии, които не са под контрола на Киев на фона на военния спор.

В резултат на това добивът на газ от " Газпром " е намалял с 12% до 262,4 милиарда кубически метра от януари до юли, а износът за страни отвън Оперативно-наблюдателно дело е намалял с 35% до 75,3 милиарда кубически метра по отношение на същия интервал преди година, заяви съветската държавна газова компания

Миналия месец добивът на " Газпром " е бил с 35,8% по-нисък на годишна база спрямо годишен спад от 30,4% предходния месец, сподели Евгений Суворов, икономист в CentroCreditBank, в своя Telegram канал MMI, а износът е намалял с 58,4% по отношение на юни.



" Русия няма да може да компенсира загубата на европейския пазар, като доставя за Китай ", сподели Суворов, добавяйки, че " Газпром " е доставил 10,4 милиарда кубични метра в Китай предходната година.

В понеделник " Газпром " съобщи, че доставките за Китай посредством тръбопровода " Силата на Сибир " са се нараснали с 61%, без да даде числа.

Източник: Ройтерс
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР