Русия национализира парцелите земя в анексирания Крим, притежавани от чужденци,

...
Русия национализира парцелите земя в анексирания Крим, притежавани от чужденци,
Коментари Харесай

Русия национализира земя в Крим, притежавана от чужденци

Русия национализира парцелите земя в анексирания Крим, притежавани от чужденци, оповестяват РИА " Новости " и ДПА. С декрет на президента Владимир Путин се не разрешава на задгранични жители да имат земя в множеството елементи на Кримския полуостров, окупиран и анексиран от Русия през 2014 г. Национализираните имоти са основно в региони по крайбрежието като Ялта Керч и Судак. Според управляващите наранени са притежатели основно от Украйна, само че и от Германия, Адстралия и Израел, предава още Българска телеграфна агенция.

Новият декрет на Путин бе предшестван от различен декрет, влезнал в действие преди година. Тогава на притежателите на към 11 500 парцела бе даден период до една година или да ги продадат на съветски жители или компании, или да възложат на съветската страна да извърши продажбата. Във втория случай се обещаваше парите да бъдат трансферирани на старите притежатели.

Собствениците се оплакваха, че поради рестриктивните мерки за пътешестване в пандемията са затруднени да изпълнят изискванията на миналогодишния указ. Правителството на Украйна съобщи, че ще предприеме правни дейности в интернационалните съдилища. Русия оправдава мярката със съображения за сигурност. В дребна част от територията на Крим се резервира правото на чужденци да имат земя и жилища.

Международната общественост продължава да счита Кримския полуостров за неделима част от Украйна. Европейски Съюз, Съединени американски щати и други страни са наложили наказания на физически и юридически лица от Русия поради анексирането, напомни ДПА. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР