Русия нареди на своите компании да намалят производството на петрол

...
Русия нареди на своите компании да намалят производството на петрол
Коментари Харесай

Reuters: Русия нареди на своите компании да намалят производството на петрол

Русия подреди на своите компании да понижат производството на нефт с 9 милиона барела дневно през второто тримесечие до края на юни, в сходство с уговорките на ОПЕК+, оповестява.

Руското държавно управление е сложило съответни цели за понижаване на производството за всяка компания. Според Reuters съкращенията на производството ще допринесат за сезонен пик на поддръжката на рафинериите, множеството от които към този момент са понижили производството на гориво заради спирания и офанзиви.

Руският вицепремиер Александър Новак заяви, че съветското произвеждане на нефт е 9,5 милиона барела дневно.

Прогнозите на Ройтерс демонстрират, че съветското произвеждане на нефт през април, май и юни ще спадне надлежно с към 3,6%, 4,1% и 4,9% по отношение на март.

Според Новак Русия възнамерява в допълнение да понижи производството с 350 000 барела дневно през април, а износът ще бъде понижен със 121 000 барела дневно по отношение на март. През май се възнамерява понижаване на производството с 400 000 барела дневно, а износът – с още 71 000 барела дневно.

Министерството на енергетиката на Русия отхвърли коментар. Пресслужбата на Александър Новак не отговори на настояването на Ройтерс за коментар.

Източници на Ройтерс споделиха, че съкращенията на производството ще улеснят сезонния пик в поддръжката на рафинериите, доста от които към този момент са понижили производството на гориво вследствие на спирания и офанзиви с украински дронове.

В края на предишния месец Новак сподели, че съветският рандеман на нефт е 9,5 милиона барела дневно.

Руското произвеждане на петрол и газов кондензат е намаляло от годишен връх от 11,7 милиона барела дневно през 2019 година до към 10,8 милиона през последните месеци вследствие на координирани дейности с ОПЕК.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР