Русия наложи санкции на 61 представители на властта в САЩ.

...
Русия наложи санкции на 61 представители на властта в САЩ.
Коментари Харесай

Русия санкционира 61 американци, сред които министрите на финансите и на енергетиката

Русия наложи наказания на 61 представители на властта в Съединени американски щати. Сред тях са министърът на финансите Джанет Йелън и на енергетиката Дженифър Гранхол . Санкциите включват и ръководителите на водещи отбранителни и медийни компании.

Това заяви съветското външно министерство в понеделник вечерта. Според Москва решението е в отговор на разширението на глобите на Съединени американски щати против съветски политически и публични фигури, както и представители на локалния бизнес.

В изказването се споделя, че лицата са ръководители на водещи военно-промишлени корпорации, медийни платформи, рейтингови организации и компании за самолетно и корабостроене, както и обособени чиновници на Държавния департамент на Съединени американски щати, „ свързани с разпространяването на погрешни истории за „ злонамерени “ съветски хакерски атаки “.

Освен Йелън, описът включва комерсиалния представител на Съединени американски щати, шефа по връзките на Белия дом и бюджетния шеф на Белия дом. Посочен е също Джеймс О`Брайън, началник на Службата за съгласуваност на глобите на Държавния департамент.

Сред глобените бизнес водачи са основният изпълнителен шеф на Delta Air Lines и ръководителят на Нюйоркската фондова борса. Санкциите не разрешават на посочените да влизат в Русия.

Съединените щати управляват интернационалните старания за налагане на огромни наказания на Русия поради нейното навлизане в Украйна. Съединени американски щати и Европейският съюз постановиха наказания в това число на съветския президент Владимир Путин, дъщерите му, външния му министър Сергей Лавров и членове на фамилията му, както и нна яколко олигарси, свързани с Путин.

Русия постанова ответни наказания, като по-рано глоби американския вицепрезидент Камала Харис, основният изпълнителен шеф на Мета Марк Зукърбърг и представителите на Пентагона и Държавния департамент на Съединени американски щати Джон Кърби и Нед Прайс.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР