Русия може да прекрати договорите за избягване на двойното данъчно

...
Русия може да прекрати договорите за избягване на двойното данъчно
Коментари Харесай

България ще бъде засегната от данъчни промени в Русия

Русия може да приключи договорите за отбягване на двойното данъчно облагане с " противников " страни

България ще бъде наранена от концепция на руснаците, обвързвана с данъчното облагане, излиза наяве от обява в съветската информационна организация ТАСС.

Русия може да приключи договорите за отбягване на двойното данъчно облагане с " противников " страни, каквато се явява и България.

Между България и Русия има подобен контракт, на основата на който, дължимите налози за български жители, които имат финансови отношение със страната, са с понижени данъчни ставки.

Спогодбата е утвърдена със закон, признат от 36-то Народно заседание на 23.03.1994 година - Дъждовни води, бр. 29 от 1994 година Издадена от Министерство на финансите, обнародван, Дъждовни води, бр. 3 от 9.01.1996 година, в действие от 8.12.1995 година

Тя се ползва по отношение на лица, които за задачите на данъчното облагане са локални лица на едната или на двете договарящи се страни.

В спогодбата се споделя:

" Член 2. Данъци, за които се ползва спогодбата

1. Тази конвенция се ползва за налози върху приходите и имуществото, събирани в договарящите се страни, без значение от метода на тяхното събиране.

2. Данъци върху приходите и имуществото са всички налози върху общата сума на приходите, общата стойност на имуществото или върху обособени детайли на приходите и имуществото, в това число върху прихода от отчуждаване на движимо или недвижимо имущество.

3. Действащите налози, за които се ползва тази конвенция, са следните:

а) за Република България:

I. налог върху общия доход;

II. налог върху печалбата; и

III. налог върху постройките

(по-нататък наричани " български налози " );

б) за Руската федерация - налозите върху облагата, приходите и имуществото, събирани в сходство със следните закони на Руската федерация:

I. за налог върху облагата на предприятията и организациите;

II. за данъчното облагане на приходите на банките;

III. за данъчното облагане на застрахователната дейност;

IV. за подоходния налог върху физически лица;

V. за налога върху имуществото на предприятията; и

VI. за налога върху имуществото на физическите лица

(по-нататък наричани " съветски налози " ).

4. Тази конвенция ще се ползва и за всички идентични или сходни всъщност налози върху прихода, които ще се събират след датата на сключване на конвенция като допълнение или вместо съществуващите налози. В сходство с наредбите на член 26 способените органи на договарящите се страни ще се уведомяват взаимно за всевъзможни основни промени в съответните им данъчни закони, нужни за използването на тази конвенция. "

С прекратяването на настоящата конвенция с България и други страни от Европа, се променят тези условия.

Тази стъпка е препоръчана от Министерството на финансите на Русия и от нейното Външно министерство до " възобновяване правата на Руската федерация ", откакто Европа вкара по отношение на нея едностранни стопански ограничаващи ограничения, включвайки Русия в т.нар " Черен лист ". По този метод Европа приключи правното съдействие в данъчната сфера. Руското Финансово министерство пояснява тези дейности на Запада като нарушение на интернационалното право.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР