Русия може да подготвя нова инвазия в Украйна една година

...
Русия може да подготвя нова инвазия в Украйна една година
Коментари Харесай

Русия отваря нови фронтове в Северна Украйна преди втора мащабна офанзива

Русия може да приготвя нова инвазия в Украйна една година след началото на войната, като този път опита да разсее вниманието на украинската войска с голям брой презгранични офанзиви.

Това демонстрира анализът на американския Институт за проучване на войната, който прави ежедневно наблюдаване на хода на бойните дейности.

" Заплахата за трансгранични рейдове през Белгородската, Брянската и Курската област на север-североизток от Украйна евентуално съставлява опит за насила на Украйна да трансферира в тези региони лимитирани подразделения. По този метод ще раздели фокуса на украинската войска до известна степен, преди предстоящата съветска офанзивна интервенция в идващите месеци ", се споделя в отчета на ISW.

Анализаторите припомнят, че съветските окупатори употребяват сходни дейности и от територията на Запорожката област.

Засега институтът счита, че възможна съветска инвазия през Беларус е все по-слабо евентуална.

Руската осведомителна акция, която се пробва да принуди украинските войски да се разпилян по северната украинско-беларуска граница, се проваля, защото украинските управляващи вършат все по-ясна оценка, че този риск е неистински, споделят те.

Министърът на защитата на Украйна Алексей Резников предвижда, че е допустимо втората атака на Русия да съвпадне с 24 февруари - годишнината от нашествието през 2022.

В изявление за френския ефирен канал BFMTV Резников споделя, че руснаците " живеят за символизма ", по тази причина може да изберат сходен миг за всеобща офанзива.

" Официално се твърди, че има 300 000 мобилизирани, само че когато забележим войската на границата, по нашите оценки тя е доста по-голяма ", споделя той.

" Говорим с нашите сътрудници за това, че ние също би трябвало да бъдем подготвени колкото може по-скоро. Затова ни е належащо оръжие - с цел да възпираме врага, тъй като във войната всичко се взема решение от самодейността ", споделя още той.

Резников приканва още за даването на въздушни запаси за защита на Украйна - в това число бойни самолети - и образование на украинските водачи за работа с тях.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР