Русия многократно се е сблъсквала с тероризма, знае по-добре от

...
Русия многократно се е сблъсквала с тероризма, знае по-добре от
Коментари Харесай

Песков: Русия знае по-добре от другите как да се бори с терористите и ще продължи да го прави

Русия неведнъж се е сблъсквала с тероризма, знае по-добре от другите по какъв начин да се бори с него и ще продължи да го прави. Това сподели прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков, оповестяват съветски медии.

" Русия неведнъж се е сблъсквала с терористи, тероризъм в другите му проявления, ние знаем по-добре от доста други какво е това и какъв брой безкомпромисно би трябвало да се борим с тях. Това е, което Русия прави в този момент и постоянно ще прави ", сподели още Песков.

Вечерта на 23 октомври 2002 година 40 терористи нахлуха в постройката на Театралния център на Дубровка в Москва, като взеха за заложници 912 участници и фенове на мюзикъла „ Норд-Ост “. В ранната заран на 26 октомври множеството от заложниците бяха освободени вследствие на спецоперация. При терористичната офанзива починаха 130 души, в това число 10 деца.

Песков уточни, че Кремъл пази загатна за тази покруса: " Ние, несъмнено, помним всички. Помним и не забравяме тези, които починаха тогава, в тази чудовищна терористична офанзива. Помним тези, които тогава поставиха старания, без да щадят личния си живот, с цел да спасят тези хора, които бяха избавени. ”
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР