Русия, която нахлу в Украйна през 2022 г., бавно напредва,

...
Русия, която нахлу в Украйна през 2022 г., бавно напредва,
Коментари Харесай

Сергей Шойгу: Руските войници изтласкват врага от позициите му, създаваме две нови армии

Русия, която нахлу в Украйна през 2022 година, постепенно напредва, откакто украинското контранастъпление от предходната година не съумя да реализира значими триумфи. Русия управлява малко под една пета от територията на Украйна.

Руският президент Владимир Путин подреди на силите си да не престават напредването, откакто преди месец поеха надзор над град Авдеевка в Източна Украйна.

" Руските бойци не престават да изтласкват врага от позициите му ", съобщи съветският министър на защитата Сергей Шойгу пред високопоставени генерали, представен от Българска телеграфна агенция.

" Съединени американски щати и техните спътници са изключително загрижени поради триумфа на съветските въоръжени сили. Комбинираните войскови групировки ще продължат да надграждат постигнатите триумфи и ще усилят огневото влияние против противниковите цели ", добави той.

Шойгу съобщи, че Русия, която е наела стотици хиляди бойци по контракт, ще сътвори две нови армии и 30 нови съединения, в това число 14 дивизии и 16 бригади.

Разузнавателните организации на някои западни страни обявиха, че войната е може би в повратна точка, като Киев се нуждае от в допълнение въоръжение от западните си съдружници, с цел да избегне нови загуби на бойното поле. Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин съобщи през вчерашния ден, че е застрашено самото оцеляване на Украйна.

В момента страната разисква нов закон за мобилизацията, тъй като се сблъсква с липса на боеспособни войски. Подкрепата от Вашингтон е арестувана поради политическите боричкания преди президентските избори в Съединени американски щати през ноември.

Преди президентските избори в Русия (състояли се от 15 до 17 март), Украйна ускори офанзивите си, като обстрелваше съветските погранични области, поразяваше рафинерии на съветска територия и употребява " проксита " [съставените от настроени против Кремъл руснаци Легионът " Свобода за Русия " и батальонът " Сибир " - бел. ред.] в опит за навлизане през границата.

Шойгу съобщи, че защитата е засилена. Той добави, че Русия е свалила 419 украински дрона и 67 ракети по време на изборите и е нанесла тежки загуби на украинските проксита. Ройтерс заяви, че не е съумял да удостовери тези данни по самостоятелен път.

Путин съобщи по-рано, че Русия ще накаже Украйна за офанзивите и ще сътвори буферна зона в украинските територии като отбрана против ударите от доставяните ѝ от Запада артилерийски системи.

" Основната цел е да се подсигурява сигурността. Има разнообразни способи - не са лесни, само че ще се оправим ", съобщи Путин през днешния ден по време на съвещание в Кремъл.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР