Русия изпрати днес два бомбардировача с голям обсег на ядрена

...
Русия изпрати днес два бомбардировача с голям обсег на ядрена
Коментари Харесай

Руски бомбардировачи летят над Беларус на фона на напрежението около Украйна

Русия изпрати през днешния ден два бомбардировача с огромен обхват на нуклеарна дарба да патрулират над съюзничката й Беларус на фона на възходящо напрежение по отношение на Украйна, съобщи Асошиейтед прес.

Руското министерство на защитата заяви, че двата бомбардировача Ту-22М3 са отработвали взаимоотношение с беларуските военновъздушни сили и противовъздушна защита по време на 4-часова задача. Вече имаше няколко сходни полета над Беларус, която граничи с Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

Мисията беше осъществена на фона на трансферирани от Кремъл войски от Сибир и Далечния изток в Беларус за широкообхватни военни учения.

Разполагането на тези войски се прибави към скупчването на военна мощ покрай Украйна, подхранващо страхове у Запада от допустимо навлизане.

Русия отхвърля проекти за нахлуване против прилежаща Украйна, само че упорства Съединени американски щати и съдружниците им да дадат обвързващо заричане, че няма да одобряват Украйна в НАТО или да разполагат нападателни оръжия и да изтеглят военните на алианса от Източна Европа.

Вашингтон и НАТО отхвърлиха тези претенции.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР