Русия използва в понеделник вакуумна бомба в Украйна, заяви украинската

...
Русия използва в понеделник вакуумна бомба в Украйна, заяви украинската
Коментари Харесай

Оксана Маркарова: Русия изстреля срещу Украйна забранената вакуумна бомба

Русия употребява в понеделник вакуумна бомба в Украйна, съобщи украинската посланичка в Съединени американски щати Оксана Маркарова, съобщи организация " Ройтерс ".

" Те използваха вакуумната бомба, която е неразрешена от Женевската спогодба ", сподели Маркарова след среща с американски конгресмени.

Украинският посланик означи, че Украйна работи интензивно с държавното управление на американския президент Джо Байдън и с американския Конгрес, с цел да може да се снабди с повече оръжие и по-строги наказания против Русия. " Те би трябвало да си платят, да платят тежка цена ", посочи Маркарова пред публицисти след срещата с конгресмените.

Междувременно стана ясно, че Съединени американски щати считат, че към този момент „ няма причина за смяна “ на американските нива на нуклеарна подготвеност, съобщи Белият дом, откакто съветският президент Владимир Путин сложи в нараснала подготвеност силите на Русия за нуклеарно въздържане.

" Не сме трансформирали нашите нива на подготвеност и не сме трансформирали нашата оценка на този фронт, само че също по този начин е належащо да сме много далновидни за употребяваните от него закани ", сподели говорителката на Белия дом Джен Саки настрана в изявление за американска телевизия.

Близо 70 украиски бойци са убити при съветски артилерийски обстрел в североизточния град Охтирка съгласно ръководителя на локалната регионална адмиистрация на Суми (където се намира Охтирка) Дмитро Живитски.

По думите му се приготвят погребенията на близо 70 бойци, убити в неделя. " Но врагът си получава и заслуженото. В града има доста съветски тела, " сподели Живитски.

Руските и украинските управляващи не афишират жертвите си, въпреки Киев да заяви през вчерашния ден, че убитите съветски военни са близо 5000. Москва призна едвам в неделя, че нейни сили са починали или ранени.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР