Русия използва Съвета за сигурност на ООН за прокарване на

...
Русия използва Съвета за сигурност на ООН за прокарване на
Коментари Харесай

ISW: Русия използва Съвета за сигурност за информационни операции срещу Украйна

Русия употребява Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за пробутване на личните си осведомителни интервенции, с цел да убеди интернационалните сътрудници на Украйна да не ѝ оказват военна помощ, показват анализатори от американския Институт за проучване на войната ISW, представени от Униан.

От ISW припомнят, че на 22 януари Русия свика съвещание на Съвета за сигурност. Руският министър на външните работи Сергей Лавров упрекна страните от Запада, че отхвърлят договаряния, като твърдеше, че Кремъл постоянно бил подготвен за разговор.

Същеверменно Лавров споделя, че Русия е заинтригувана от договаряния извънредно за премахване на настоящото украинско държавно управление от власт. Така той в действителност призна, че Москва цели промяна на законно определената власт в Украйна.

" Лавров продължи да отхвърля независимостта и суверенитета на Украйна, излизайки с погрешни изказвания, че украинският народ няма интерес да води война против Русия и че Западът е подтикнал Украйна към продължение на войната. Главата на съветското външно министерство посъветва Запада да разбере, че " формулата за мир " на президента Володимир Зеленски е път за на никое място. " – означават анализаторите.

По време на съвещанието Лавров твърдеше, че " в случай че Украйна престане да се бие, стотици хиляди украински животи ще бъдат избавени ".

От ISW припомнят, Лавров и по-рано и изричал сходни послания, намеквайки, че руснаците може да окупират още територия и това да отслаби преговорната позиция на Украйна.

Лавров упрекна украинските военни, че нанасят удари против окупираната от Русия територия – по този начин Кремъл се пробва да оправдае експанзията си против Украйна.

Руският външен министър твърди, че " руснаците и украинците ще живеят като братя и положителни съседи ", откакто Русия реализира своите цели – ISW прави оценка това като искане за капитулация на Украйна и на Запада.

Експертите показват, че Русия се стреми да сее неустойчивост и да основава осведомителни условия за евентуални бъдещи нападателни дейности против страни от НАТО и други страни – от постсъветското пространство.
Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР