Русия използва едностранната енергийна зависимост на България, за да може

...
Русия използва едностранната енергийна зависимост на България, за да може
Коментари Харесай

Русия използва енергийната ни зависимост, за да ни изнудва

Русия употребява едностранната енергийна взаимозависимост на България, с цел да може да ни изнудва. Това счита Атанас Атанасов, ръководител на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред в Народното събрание. По думите му тази зависимост не е била преодоляна през годините, въпреки че е имало опция.

„ Виждам, че трима Руменовци са на терена, като стартираме от президента, който сподели, че едни медиатори се сменяли с други. Време е да каже кои са тези хора. След това Румен Петков, Румен Овчаров и най-после Бойко Борисов в цялата история. Имам възприятието, че някой губи едни лесни пари, които е получавал до момента и стартира да пищи ”, разяснява пред NOVA Атанасов.

По думите му от ДСБ ще се борят да няма медиатори и завесата да бъде вдигната.

„ Русия, преследвайки своите стратегически ползи, постоянно е търсила метод да организира външната си политика посредством инструментите на енергетиката. Тези, които й оказват помощ в България, би трябвало да бъдат осветени. Ако някой си е позволил да бръкне в кацата с меда, би трябвало да бъде ударен през ръката ”, безапелационен бе Атанасов.

„ За една година България беше прекопана от изток на запад, с цел да бъде прекаран турският, съветският, или както желаете наричайте, поток. Българската страна заплати 3 милиарда лв. от бюджета си, с цел да прекара съветския интерес през България. Парчето от този поток на сръбска територия е платено от „ Газпром ” ”, изясни той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР