Русия избра 36-годишна патриотична филмова звезда, която да изпрати в

...
Русия избра 36-годишна патриотична филмова звезда, която да изпрати в
Коментари Харесай

Роскосмос в надпревара с НАСА за първи филм в космоса на МКС

Русия избра 36-годишна патриотична кино звезда , която да изпрати в космоса , предизвиквайки конкуренция със Съединени американски щати и Том Круз , който първи ще снима филм в орбита, оповестява " Бизнес инсайдър ".

Руската галактическа организация разгласи спечелилия в открит конкурс за изпращане на артист на Международната галактическа станция (МКС) тази година.

Русия се стреми да изпрати екипа на 5 октомври в опит да бъде първият игрален филм, сниман в космоса .

36-годишната Юлия Пересилд би трябвало да излети същия месец, когато Том Круз е възнамерявал да замине за МКС , с цел да снима филм с режисьора Дъг Лиман.

Пересилд е един от четиримата финалисти навън прослушване, извършено от " Роскосмос , съветската галактическа организация.

Москва се стреми да ускори своята галактическа стратегия , която е в застой след разпадането на Съветския съюз и е изпреварена от компанията на американския софтуерен милиардер Илон Мъск SpaceX, написа Агенция Франс Прес.

Руската галактическа организация разгласи филмовия план, откакто НАСА удостовери предходната година, че се сплотява с американската екшън звезда Том Круз , за ​​да направи филм на МКС.

В съветската " галактическа драма ", чието работно заглавие е " Предизвикателство ", ще вземат участие известната съветска актриса Юлия Пересилд (36) и Клим Шипенко, 37-годишен американски режисьор и артист, сподели " Роскосмос ".

Те ще би трябвало да преминат образование, в това число проби с центрофуга, скокове с парашут и полети при нулева гравитация , започвайки не по-късно от 1 юни.

Макет от съветския сегмент на МКС ще бъде употребен за подготовка на екипажа за галактическото им премеждие. Изстрелването от космодрума Байконур в Казахстан на борда на галактически транспортен съд " Союз МС-19 " е несъмнено за 5 октомври. Филмът е копродуциран от ръководителя на " Роскосмос " Дмитрий Рогозин и държавната мрежа Channel One.

Константин Ернст, общоприет шеф на Channel One, сподели, че филмът е част от огромен план - който ще включва и производството на документални филми - с цел да помогне на руснаците да преоткрият " любовта и пристрастеността " към програмата за човешки галактически полети.

Космическата организация също по този начин разгласи проектите си да води японския милиардер Юсаку Маедзава на МКС през декември, възкресявайки програмата си за галактически туризъм в лицето на американската конкуренция .

45-годишният Маедзава, който направи своето благосъстояние с онлайн търговията на дребно, съобщи, че възнамерява да документира задачата и да я показа със света на своя канал в YouTube с над 700 000 клиенти. " Роскосмос " съобщи, че той ще извърши полета с помощник за произвеждане Йозо Хирано на борда на галактически транспортен съд " Союз МС-20 ", който е плануван за 8 декември.

По-рано ексцентричният милиардер разгласи проекти да вземе със себе си осем души на задача през 2023 година към Луната на борда на галактически транспортен съд Starship, издигнат от SpaceX на Мъск .

Маедзава и филмовият продуцент Хирано ще стартират почти три месеца предполетно образование през юни в Центъра за образование на космонавтите " Юрий Гагарин " в Звездния град отвън Москва. Те към този момент са минали нужните медицински прегледи.

Общо осем частни самофинансирани галактически пътешественици са посетили МКС и Маезава ще бъде първият от Япония. Полетът му ще бъде и първият път, когато две от трите места на ракета " Союз " ще бъдат заети от туристи.

Маедзава ще бъде първият галактически екскурзиант, който ще пътува до МКС от 2009 година, когато канадецът Гай Лалиберте, съосновател на Cirque du Soleil, пътува до станцията.

Според списание " Форбс " галактическите туристи могат да платят сред 20 и 35 милиона $ на човек за 8-12 дни в космоса. Цената за полета на Маезава не е оповестена.

Възобновяването на туристическите полети идва, откакто " Роскосмос " загуби монопола си върху пращането на екипажи до МКС, когато предходната година ракета SpaceX сполучливо достави астронавтите на НАСА в космоса .

Остаряващите съветски ракети " Союз " са надеждни и разрешават на Москва да остава настояща в актуалната галактическа промишленост, само че страната се бори за нововъведения и да е в крайник с други основни играчи .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР