Русия има възможност да отвори втори фронтЗападът не трябва да

...
Русия има възможност да отвори втори фронтЗападът не трябва да
Коментари Харесай

Германия: Западът да не подценява военната сила на Москва

Русия има опция да отвори втори фронт

Западът не би трябвало да подценява военната мощ на Москва. За това предизвести началникът на защитата на Германия военачалник Еберхард Цорн в изявление за " Ройтерс ", предаде .

По негови думи Русия има опция да отвори втори фронт, в случай че реши да го направи.

" По-голямата част от съветските сухопътни сили може да са лимитирани в Украйна сега, само че все пак не би трябвало да подценяваме капацитета им да отворят втора сцена на войната ", съобщи най-високопоставеното лице от Бундесвера.

Той напомни, че с изключение на с армията, Русия разполага и с флот и военновъздушни сили.

По-голямата част от съветския флот към момента не е разпрострат във войната против Украйна, а съветските военновъздушни сили към момента имат забележителен капацитет, което съставлява опасност и за НАТО, акцентира Цорн.

Бундесверът, който разполага с една от най-силните флотилии в района, постоянно поддържа задачите на НАТО за въздушна полиция над балтийските страни с бойни самолети и следи от близко развиването на събитията в Балтийско море на прага си.

Потенциална гореща точка там е Калининград - съветски ексклав, притиснат сред страните членки на НАТО Полша и Литва. Именно там е базата на съветския балтийски военноморски флот, а също е място за разполагане на съветските ракети " Искандер ", способни да носят нуклеарно оръжие.

 

Русия заплаши да разположи ядрени и хиперзвукови оръжия в Калининград, в случай че Финландия и Швеция се причислят към НАТО, каквато процедура към този момент стартира.

Цорн посочи, че Русия продължава да разполага със обилни запаси.

" Що се отнася до нейната войска, Русия е изцяло способна да разшири спора районно. Че това би било нещо доста безразсъдно от нейна страна, е друга история ", означи генералът.

Относно военната обстановка в Украйна Цорн съобщи, че динамичността на съветската офанзива се е забавила, само че Русия към момента натиска устойчиво напред.

" Подкрепени от солиден артилерийски огън те напредват напред - без значение от цивилните украински жертви ", уточни той.

Според него руските сили няма скоро да останат без муниции, защото разполагат с големи количества.

" Тези муниции са частично остарели и доста неточни, само че точно те предизвикват огромни опустошения на гражданската инфраструктура. Те изстрелват към 40 000 до 60 000 артилерийски муниции дневно ", осведоми Цорн.

Въпреки това обаче той съобщи, че не чака мощна атака надълбоко във вътрешността в украинска територия в момента.

По негови думи съветските сили в момента са съсредоточени върху завладяването на Донбас - индустриалния район на Източна Украйна, където подкрепяните от Москва сепаратисти към този момент са открили непълен надзор. Все още обаче съгласно Цорн не се вижда военно решение.

 
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР