Русия има намерение да предложи на страните от ОПЕК да

...
Русия има намерение да предложи на страните от ОПЕК да
Коментари Харесай

Русия изглежда търси увеличение на добива на петрол в ОПЕК

Русия има желание да предложи на страните от ОПЕК да се върнат към нивото на рандеман на недопечен нефт от октомври 2016 година. Това твърди организация Bloomberg, съобщи БГНЕС
Според източниците на организацията, предлагането към страните от ОПЕК и редица невлизащи в организацията страни ще включва връщане към равнищата на рандеман за три месеца, започвайки от юли. Предвижда се нарастване на производството с 1,8 милиона барела дневно съразмерно за всички страни. При това действителният растеж на доставки на нефт няма да бъде оптимален, защото редица страни, в това число Ангола, Венецуела и Мексико, няма да могат да усилят добива до нужното.
През май общото ниво на доставките на нефт бе в границите на тавана от 32,5 милиона барела дневно, открито в края на 2016 година. На Русия се падат 300 хиляди барела. Споразумението работи от началото на 2017 година и към този момент два пъти е удължавано.
Заради понижения рандеман във Венецуела и редица други страни общото ниво на осъществяване на ограничаващите ограничения от дълго време надвиши 100%. През април то е 152%. На фона на преизпълнението министрите от страните от ОПЕК заговориха за нуждата да бъдат понижени квотите и последователно за се възвръща добива още от втората половина на 2018 година. Въпросът ще се реши на срещата във Виена на 22-23 юни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР