Русия има готовност да изпрати в Централноафриканската република (ЦАР) допълнителни

...
Русия има готовност да изпрати в Централноафриканската република (ЦАР) допълнителни
Коментари Харесай

Русия има готовност да засили военното си присъствие в ЦАР

Русия има подготвеност да изпрати в Централноафриканската република (ЦАР) спомагателни военни инструктори. това съобщи заместник-министърът на външните работи Михаил Богданов, съобщи ТАСС.
По думите му, всичко зависи от желанието на държавното управление на ЦАР и Москва ще откликне на неговото предпочитание по въпроса на подсилване на сигурността.
" Не изключвам тази опция. Ако би трябвало повече - ще има повече ", сподели Богданов.
По-рано през октомври бе обявено, че европейските министри на външните работи са решили да засилят военната поддръжка в ЦАР, с цел да противодействат на съветското въздействие в страната.
През август от съветското външно министерство подсетиха, че по молба на президента на ЦАР, на законово съображение и с утвърждението на Секретен сътрудник на Организация на обединените нации в ЦАР са били изпратени 175 съветски инструктори - 107 цивилни и 5 военни. Тяхната задача се състои в образованието на локалните във военни привички, потребление на оръжие и техника, които министерството на защитата на Русия даде безплатно в страната през януари и февруари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР