Русия и Саудитска Арабия ще създадат съвместен енергиен фонд, който

...
Русия и Саудитска Арабия ще създадат съвместен енергиен фонд, който
Коментари Харесай

Русия и Саудитска Арабия ще създадат съвместен енергиен фонд за 1 млрд. долара


Русия и Саудитска Арабия ще основат взаимен енергиен фонд, който се прави оценка авансово на сумата от 1 милиарда $, оповестява министъра на енергетиката на Русия Александър Новак в изявление за арабската телевизия Al Arabiya.

„ Що се касае о енергийния фонд, фактически има такова решение и в границите на визитата на краля (на Саудитска Арабия) ще бъдат признати съответните решение. Предварително става дума за обособяване на един милиард $ съответно единствено за енергийни планове “, споделя министъра.
Председателят на Руския фонд за директни вложения Кирил Дмитриев от своя страна оповестява, че една от първите вложения на фонда може да е компания за услуги в бранша на петрола, която в действителност може да работи в Саудитска Арабия и да дава услугите, знанията си и технологиите на пазара на близкоизточната страна.

По-рано през септември Дмитриев заяви, че в границите на визитата на краля на Саудитска Арабия в Русия при започване на октомври ще бъде оповестено основаването на нова капиталова платформа в бранша на енергетиката, а също по този начин и планове в промишления и инфраструктурен браншове.
Заместник-министъра на външните работи на Русия Михаил Богданов съобщи наскоро, че визитата на краля на Саудитска Арабия Салман бен Абдул Азиз Ал Сауд в Русия ще е в първите дни на октомври. Източник на РИА Новости оповестява, че визитата в Москва е планувано за 4-7 октомври, само че съгласно други организации – проектите са съответно за 5 октомври.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР