Русия и Китай ще продължат сътрудничеството си в борбата с

...
Русия и Китай ще продължат сътрудничеството си в борбата с
Коментари Харесай

Лавров: Русия и Китай ще продължат сътрудничеството си в борбата с тероризма след терористичната атака в Крокус

Русия и Китай ще продължат съдействието си в битката с тероризма, в това число посредством многостранни механизми след терористичната офанзива в Crocus City Hall. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров по време на договарянията с китайския външен министър Ван И.

„ Благодаря на китайската страна за техните съболезнования по отношение на терористичната офанзива в региона на Москва на 22 март тази година, за поддръжката на Русия против тероризма; всички забъркани сигурно ще бъдат осъдени и нашето съдействие в битката с тероризма ще продължи, в това число в границите на многостранни институции ”, сподели той.

Говорейки за миналите президентски избори в Руската федерация, Лавров акцентира, че гласуването се организира в изискванията на „ сериозен външен напън от Запада, скок на терористичните офанзиви от страна на режима в Киев “.

„ Обстрелите, както знаете, зачестиха съветските градове, което докара до цивилни жертви, бяха регистрирани многочислени опити на хакери да хакнат нашата изборна система, само че гласуването беше сполучливо, нищо не попречи на свободното и рекордно изложение волята на съветските гласоподаватели, като делегация от държавното управление на Китайската национална република сме признателни за изпращането на вашите наблюдаващи “, добави съветският министър.

Руският външен министър също изрази признателност на китайските другари за поддръжката им за гарантиране на суверенните права на руснаците в сходство с Конституцията. „ Резултатите от изборите потвърдиха дълбокото доверие на съветския народ в нашия водач и провежданата вътрешна и външна политика, това се отнася не на последно място и за курса за подсилване на стратегическото взаимоотношение и партньорство с КНР “, сподели той.

Лавров е на публично посещаване в Пекин от 8 до 9 април

Източник – ТАСС/Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР