Русия и Китай обединяват усилията си за амбициозен проект: изграждането

...
Русия и Китай обединяват усилията си за амбициозен проект: изграждането
Коментари Харесай

Русия и Китай ще строят съвместен ядрен реактор на Луната до 2035 година

Русия и Китай сплотяват напъните си за упорит план: построяването на нуклеарен реактор на Луната, оповестява China National Space Administration.

Според Меморандума за съгласие, подписан неотдавна, се възнамерява този план да бъде осъществен до 2035 година.

Ядреният реактор ще стане ключът към обезпечаването на сила за бъдещата Международна лунна изследователска станция. Слънчевите панели няма да се оправят с тази задача, ето за какво нуклеарната сила е единственият използван вид.

Генералният шеф на Роскосмос Юрий Борисов удостовери, че Русия и Китай съществено обмислят опцията за взаимна реализация на плана. Той означи, че комплицираните строителни работи евентуално ще се правят самостоятелно, без присъединяване на хора.

Технологиите за създаване на лунния реактор към този момент са на практика подготвени, което разрешава да се приказва за действителността на осъществяването на тази амбициозна задача.

Създаването на нуклеарен реактор на Луната ще бъде голяма стъпка напред в проучването на Космоса. Това ще разреши на учените да организират нови проучвания, да учат лунната повърхнина и, допустимо,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР