Русия и Катар са давали подкупи, за да получат домакинство

...
Русия и Катар са давали подкупи, за да получат домакинство
Коментари Харесай

Американска прокуратура обвини Русия и Катар в плащане на подкупи за домакинство на световно

Русия и Катар са давали подкупи, с цел да получат домакинство на международните шампионати по футбол през 2018 и 2022-а. Това сочи обвинителен акт на федералната прокуратура на щата Ню Йорк, представен от " Ню Йорк таймс " .

След дълги години на следствие федералната прокуратура повдигна няколко обвинявания за корупция във ФИФА, които са и продължение на абсурда в интернационалната федерация, довел до края на ръководството на Сеп Блатер.

Властите настояват, че някогашният президент на бразилската конфедерация и някогашен член на изпълнителния комитет на ФИФА Рикардо Тейшейра и някогашният вицепрезидент на ФИФА Николас Леос са приели подкупи против обещанието да гласоподават за Катар 2022.

Също по този начин различен някогашен вицепрезидент на ФИФА - Джак Уорнър, дружно с още лица получили подкупи от Русия, с цел да поддържат кандидатурата ѝ за 2018 година
ФИФА изхвърли Джак Уорнър от футбола доживот
В отчета се оповестява, че на Уорнър били платени 5 млн. $, а на различен някогашен член на изпълнителния комитет - Рафаел Салгеро, били обещани 1 млн. $ от Русия.

Русия и Катар бяха оповестени за домакини на мондиалите през 2018 и 2022 година на 2 декември 2010 година, само че малко по-късно двете страни бяха обвинени в корупционни практики, които им подсигурили вота.

Според обвиняването двама някогашни чиновници на 21st Century Fox - Ернан Лопес и Карлос Мартинес, са платили милиони долари в подкупи за сключването на покупко-продажби за медийни и маркетингови права за футболни мачове.

Преди три години френските управляващи започнаха следствие против избора на Русия и Катар за финалите през 2018 и 2022-а.

bTV приканва: останете си у дома!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР