Русия и Индия са постигнали осезаем напредък в преговорите по

...
Русия и Индия са постигнали осезаем напредък в преговорите по
Коментари Харесай

Русия и Индия ще си сътрудничат в производството на военно оборудване

Русия и Индия са постигнали осезателен прогрес в договарянията по проектите за взаимно произвеждане на военна техника, сподели през днешния ден съветският външен министър Сергей Лавров след диалози с индийския си сътрудник Субрахманям Джайшанкар в Москва, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. 
Прочетете още
На взаимната им конференция Лавров съобщи, че такова съдействие е от стратегическо естество, като е в интерес и на двете страни и ще спомогне за гарантиране на сигурността на евразийския континент.

Руският министър на външните работи означи, че Москва почита желанието на Делхи да диверсифицира своите снабдители на военна техника и Русия е подготвена да поддържа страната да създава нужните за Индия продукти в самата Индия.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че съветският президент Владимир Путин ще се срещне с Джайшанкар по-късно през днешния ден.

Индийският външен министър съобщи, че чака Путин и индийският министър-председател Нарендра Моди да се срещнат през идната година.

Джайшанкар сподели, че той и Лавров са разискали споровете в Украйна и линията Газа, както и двустранната търговия и вложения.

Индия се трансформира в един от главните стопански сътрудници на Русия, откакто през 2022 година Западът наложи огромни наказания на Москва поради войната в Украйна.

Русия пренасочи огромна част от износа си на нефт към Индия и ускори своята дипломация в границите на групата на страните от БРИКС, на която и двете страни са основателки.

Според Джайшанкар през тази година индийско-руската търговия се чака да надвиши 50 милиарда $.

Индийският министър на външните работи уточни, че Делхи има предпочитание да подпише двустранен капиталов контракт с Русия, както и съглашение за свободна търговия с ръководения от Москва Евразийски стопански съюз.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР