Русия експлоатира стария модел на икономиката, който не създава нови

...
Русия експлоатира стария модел на икономиката, който не създава нови
Коментари Харесай

Русия има остаряла икономика, не създава нови стоки

Русия експлоатира остарелия модел на стопанската система, който не основава нови артикули, споделя шефът на Сметната палата Алексей Кудрин в изявление за РБК.

" Ние използваме остарелия модел на стопанската система, който към този момент е надживял своята полза и няма да даде стремежи резултат. Икономиката като цяло не основава никакви пробивни качества или нови артикули ", признава той.

Според Кудрин растежът на съветската стопанска система може да бъде повече от 5% в производството на артикули, търсени в света. " Трябва да имаме тези артикули, които внезапно биха поискали да бъдат купени във всички страни, като iPhone. Трябва да създадем нещо за света. Тогава теоретично икономическият напредък може да бъде 5% и по-висок ", уверен е шефът на Сметната палата.



Влизането на съветски артикули на международния пазар ще обезпечи безпределно търсене на съветската стопанска система, прибавя той.

" Трябва да станем по-конкурентоспособни при износа. Като цяло износът за съветската стопанска система е безкрайна галактика. " Икономиката на търсенето " е лимитирана от вътрешното ползване, допълнението с нефт е остарял модел. Ако станем по-конкурентоспособни, пробием на външния пазар, тогава това търсене става безпределно ", обобщава Кудрин.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР