Русия е започнала да използва новите си танкове Т-14 Армата“

...
Русия е започнала да използва новите си танкове Т-14 Армата“
Коментари Харесай

Дебютът на руския танк Т-14 Армата в Украйна: Какво знаем за него

Русия е почнала да употребява новите си танкове Т-14 " Армата “ за обстрел на украински позиции, " само че те към момента не са взели участие в директни щурмови интервенции “, съобщи РИА Новости във вторник, цитирайки източник, осведомен с въпроса.

РИА заяви, че танковете са снабдени с спомагателна отбрана на бордовете и екипажите са минали " бойна съгласуваност “ на полигони в Украйна.

Танкът Т-14 има безпилотна кула, като екипажът ръководи отдалечено въоръжението от " изолирана бронирана капсула, ситуирана в предната част на корпуса “.

Максималната скорост на танковете по автомагистралата е 80 километра в час, заяви РИА.

Кремъл поръча производството на 2300 от танковете - за първи път показани през 2015 година - до 2020 година, само че по-късно това беше удължено до 2025 година, съгласно известия в съветски медии.

Информационната организация Интерфакс заяви през декември 2021 година, че държавният конгломерат " Ростех “ е почнал производството на към 40 танка, с предстояща доставка след 2023 година

Модерен, само че доста безценен

Новият съвременен танк беше показан за първи път на военния церемониал през 2015 година, само че Москва не е оповестила публично по кое време ще бъде въведен на въоръжение. Работата по новото оръжие е в ход от 2010 година И даже се твърди, че то към този момент е употребявано във войната в Сирия.

Теглото на Т14 е към 55 тона, написа " Евронюз ", което е доста по-малко от тежестта на германския " Гепард " 2 (69 тона) или американския " Ейбрамс " (73 тона). По-малкото тегло значи по-висока скорост и по-дълъг пробег.

Когато Т-14 " Армата "  е показан през 2015 година, специалистите го дефинират " първата същинска иновация на Русия след разпадането на Съветския съюз ". Той може да развива скорост до 90 км/ч и да изминава 500 км с един контейнер, изяснява " Фокус ".

Очевидно обаче новата бойна машина има и проблеми. Експертите от " Конфликти и сигурност " пишат: " За някои съветският главен военен танк Т-14 " Армата " е реформаторски, революционен и военно-технологична сензация. За други това е по-скоро танк, който е прекомерно безценен за Русия. "

Според разнообразни източници един Т-14 " Армата " коства към 7 милиона евро. Някои даже съпоставят модерното ръководство посредством геймпад с подпора за игри, тъй че танкът да е елементарен за ръководство от млади бойци.

" Реактивна " ризница

Предполага се, че Т-14 " Армата "  има изключително здрава ризница - съгласно съветски източници тя е направена от керамика и стоманена сплав, която би трябвало да защищава танка и от противотанкови оръжия. Особеност е и по този начин наречената " реактивна ризница " с " малахит " - това е взривно вещество, което е вградено в бронята и се взривява незабавно откакто Т-14 бъде нападнат. Това провокира нещо като контраофанзива, изяснява " Евронюз ".

Основният военен танк се ръководи от екипаж от трима души, само че това, което го прави специфичен, е безпилотната кула. Тя го прави лек и маневрен, написа " Фокус ". Освен това бойците, които се намират в кулата, нормално са изложени на риск по време на офанзиви, написа.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР