Русия е заплашена от разпадане поради все по-тежките санкции, а

...
Русия е заплашена от разпадане поради все по-тежките санкции, а
Коментари Харесай

Русия е заплашена от разпадане, Украйна има европейско бъдеще

Русия е застрашена от раздробяване заради все по-тежките наказания, а Украйна има европейско бъдеще, съобщи председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, представена от Франс прес.

" Русия ще изпадне в стопански, финансов и софтуерен крах, до момента в който Украйна върви към европейско бъдеще ", съобщи Фон дер Лайен в Киев, на взаимна конференция с украинския президент Володимир Зеленски.

" Вашата битка е и наша битка. Аз съм тук, в Киев, с вас, с цел да насочва доста мощно обръщение: Европейски Съюз е на ваша страна. Ние сме на ваша страна ", добави тя.

Фон дер Лайен осъди клането на мирни жители в град Буча, за което Украйна упреква съветските сили, окупирали дребния град на северозапад от украинската столица. " Нашата човещина беше пречупена в Буча ", съобщи председателката на Европейска комисия, като дефинира като " ужасяваща " гибелта на към 50 души при удар против гара в Краматорск, в Източна Украйна.

" Мобилизираме нашата икономическа мощ, с цел да наложим на (Владимир) Путин да заплати една доста, доста висока цена ", акцентира тя.

От своя страна Зеленски съобщи, че въпреки че е " персонално благодарен " на Фон дер Лайен за петте серии наказания, наложени от Европейски Съюз, " това не е задоволително ".

Урсула фон дер Лайен връчи на президента на Украйна Володимир Зеленски въпросник, след чието попълване Еврокомисията ще може да предложи на Съвета на Европейски Съюз да стартира разискване на въпроса за начало на договарянията за присъединение на Украйна към общността, съобщи Ройтерс. 

Фон дер Лайен сподели на взаимната конференция с украинския водач, че “няма, както нормално, да отнеме години, а единствено седмици, с цел да се стигне до мнение по процедурата ".

Зеленски даде обещание, че въпросникът ще бъде запълнен до седмица. 

Фон дер Лайен посети Буча, придружавана от ръководителя на европейската дипломация Жозеп Борел и словашкия министър председател Едуард Хегер.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР