Русия е постигнала споразумение за изследване на планетата Венера в

...
Русия е постигнала споразумение за изследване на планетата Венера в
Коментари Харесай

Русия и САЩ се споразумяха за обща мисия до Венера

Русия е постигнала съглашение за проучване на планетата Венера в взаимна задача със Съединени американски щати, съобщи ДПА, базирайки се на ръководителя на Роскосмос Дмитрий Рогозин.

" Споразумяхме се с американците за взаимна задача до Венера. Заедно ще ни е по-лесно да приемем предизвикването както от икономическа, по този начин и от техническа позиция ", сподели Рогозин в изявление в събота вечер.

" Подобни проблеми се вземат решение по-лесно, като се употребяват обединените гении на нашите учени ", добави ръководителят на Роскосмос, без да уточни график за взаимната задача с НАСА.

Венера, най-близкият планетарен комшия на Земята, е сходна по мярка на нашата планета, само че повърхността й е обгърната в гъст облак и заради пагубния парников резултат температурата на повърхността е няколкостотин градуса Целзий.

Русия в началото оповести задача до Венера предходната година, като предварителните дати за старта й са сред 2027 и 2029 година Наскоро ОАЕ също оповестиха желанието си да изследват планетата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР