Русия е по-заинтересована да използва газа като оръжие в отговор

...
Русия е по-заинтересована да използва газа като оръжие в отговор
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: Русия изгаря газа си, вместо да го продава

Русия е по-заинтересована да употребява газа като оръжие в отговор на западните наказания, наложени поради нашествието ѝ в Украйна, даже в случай че това значи да го унищожава, вместо да го продава, съобщи през днешния ден председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е, представена от ДПА.

По-рано тази година Москва прекъсна газовите си доставки до Европейски Съюз поради западните наказания.

" Виждаме, че Русия изгаря газа си, вместо да го продава ", сподели Фон дер Лайен на първата сесия на годишната среща на върха на Г-20 в Индонезия. Тя означи, че държанието на Русия " провокира дефицит на световните енергийни пазари и води до внезапно повишение на цените ".

Поради това Европейски Съюз поддържа въвеждането на таван на цените на петрола, като това ще бъде от изгода за страните с ниски и междинни приходи, съобщи Фон дер Лайен.

" Нашият отговор на тази обстановка обаче е да ускорим прехода към чисти форми на сила ", акцентира председателката на Европейска комисия. По думите ѝ това е " единственият отговор както на енергийната, по този начин и на климатичната рецесия ", като той открива големи благоприятни условия за други райони в света.

Ето за какво през идващите пет години Европа ще влага минимум 4 милиарда евро във възобновими източници като водорода. Това ще докара и до големи вложения от страна на частния бранш, изрази убеденост тя. 

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел също е отправил остри рецензии против Русия, споделиха участници в първата сесия на срещата на върха на Г-20. Той упрекна Москва, че употребява силата като оръжие, и регистрира, че отрицателните стопански последствия от това са се усетили освен в Европа, само че и по целия свят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР