Русия е наредила на бойните си самолети в Сирия да

...
Русия е наредила на бойните си самолети в Сирия да
Коментари Харесай

Москва нареди на пилотите си в Сирия да летят по-високо

Русия е наредила на бойните си самолети в Сирия да летят по-високо, с цел да не могат да бъдат сваляни от противосамолетни ракети, изстрелвани от установки, носени на рамо, оповестява през днешния ден съветският в. "Известия ", представен от Ройтерс.

Тази смяна идва, откакто сирийските бунтовници в събота смъкнаха съветски изтребител Су-25 в провинция Идлиб и убиха водача му на земята, откакто той бе съумял да катапултира.

Цитирайки съветското министерство на защитата, "Известия " написа, че е било взето решение такива самолети отсега нататък да летят над 5000 м, с цел да бъдат в сигурност. Такова предписание е било в действие по-рано, само че по някаква причина самолетите Су-25 през последните дни почнали да летят по-ниско.

Руските медии оповестиха за воин водача на сваления аероплан - майор Роман Филипов, и оповестиха, че той ще получи посмъртно висока държавна премия. Те разказват по какъв начин бунтовниците разкрили огън по него след катапултирането, а незабавно, откакто се приземил с парашута, той влезнал в битка с тях с револвера си, преди да бъде погубен.

Съобщава се още, че сирийски, а евентуално и съветски елементи със особено предопределение сега работят в региона на случая, пробвайки се да приберат тялото на водача, а по фрагменти от ракетата, улучила самолета, се пробват да схванат кой я е доставил на бунтовниците, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР