Русия е изправена пред тежка ситуация с горските пожари заради

...
Русия е изправена пред тежка ситуация с горските пожари заради
Коментари Харесай

Русия е изправена пред тежка ситуация заради горските пожари

Русия е изправена пред " тежка обстановка " с горските пожари поради " аномалните жеги ", сподели през днешния ден президентът, Владимир Путин, представен от Франс прес.

Той обърна внимание на ситуацията в непосредствен до Москва район. Заради пожар там съветската столица страда постоянно през последните дни от жълтокафяв смог, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Поради неподходящите метеорологични условия обстановката е тежка в редица райони в европейската част на страната ", съобщи съветският президент на видеоконферентна среща с районни ръководители, отдадена на горските пожари.

" Става дума на първо място за горските пожари в Рязанска област ", на към 250 километра източно от Москва, добави Путин.

Според локалните служби за изключителни обстановки горските пожари са опустошили повече от 11 700 хектара в Рязанска област, на фона на температури, надвишаващи 31 градуса, съпроводени от пориви напразно със скорост 10 метра в секунда.

Повече от 9500 пожарникари и спасители, както и осем специфични самолета и седем хеликоптера, са изпратени на място за битка с огъня, заяви на съвещанието с президента Путин краткотрайният губернатор на Рязанска област Павел Малков.

Малков акцентира, че " това е едно доста тежко тестване ". Няма " превалявания и такива не се чакат в близко време ", означи той.

Малков обаче изрази убеденост, че пожарите " ще бъда овладени до два-три дни и изцяло изгасени до една-две седмици ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР