Русия е изпратила ракетен крайцер към бреговете на Сирия на

...
Русия е изпратила ракетен крайцер към бреговете на Сирия на
Коментари Харесай

Русия изпрати мощен ракетен крайцер към Сирия на фона на напрежението в Близкия изток

Русия е изпратила ракетен крайцер към крайбрежията на Сирия на фона на напрежението сред Съединени американски щати и Иран.

По информация на "Ал Джазира ", Москва е изпратила кораба "Маршал Устинов ".

Това се случва единствено дни, откакто напрежението сред Вашингтон и Техеран ескалира поради ликвидирането на иранския военачалник Касем Сюлеймани вследствие на американски въздушен удар в Ирак.

Иран се закани да отмъсти за гибелта на генерала, а първата му стъпка бе да приключи присъединяване си в нуклеарната договорка от 2015 година, която ограничаваше дейностите на страната в нуклеарната сфера в подмяна на намаляване на глобите срещу техеран.

На собствен ред президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп предизвести, че Вашингтон няма да се колебае да отвърне на всяка една офанзива.

Маршал Устинов е ракетен крайцер на съветския военноморски флот. Втори транспортен съд от плана 1164 „ Атлант “, влиза в състава на Северния флот на Русия.

Построен от корабостроителния цех „ 61 комунара “ в Николаев. Наречен в чест на Министъра на защитата на Съюз на съветските социалистически републики, Маршала на Съветския Съюз Дмитрий Устинов. Намира се в строй от 1986 година 1994 – 1997 година, 2001 година и 2011 – 2016 година минава ремонт и рационализация.

От юли 2011 година до декември 2016 година крайцера минава главен ремонт и рационализация на кораборемонтния цех „ Звездочка “, в хода на които е извършен ремонт на корпусните структури на кораба, механизмите на винторулевата група, основната силова установка, общокорабните системи на крайцера, а също и рационализация на системите на радиоелектронното въоръжение със подмяна на аналоговите устройства с цифрови.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР