Русия е изпратила нота до Министерството на външните работи на

...
Русия е изпратила нота до Министерството на външните работи на
Коментари Харесай

Русия изпрати нота до България заради оскверняване на Паметника на съветската армия

Русия е изпратила нота до Министерството на външните работи на България с настояването за следствието на случай на вандализъм против Паметника на руската войска в София.

Това разгласи представителят на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС.

" Във връзка с случая нашето посолство в София изпрати нота до Министерството на външните работи на България с искане за задълбочено следствие на случая, привличане на отговорните към отговорност и предприемането на нужните дейности за привеждане на мемориала в ред ", показва Захариева, като добавя: " Ние чакаме формалните български управляващи да подхващат ограничения за недопускане в бъдеще на вандализъм против монументи от общата история на Русия и България ", разгласи Захарова.

„ Формата на опозоряване демонстрира противозаконния темперамент на дейностите, ниския морал и културно ниво на хората, които са сторили всичко това ", отбелязала още говорителката на съветското външно ведомство и означи, че надписът е плод на вътрешнополитически битки в България, които обаче не трябва да се отразяват върху сходен паметник.

" Ние считаме, че вътрешнополитическите различия, които съществуват в страната членка на Европейски Съюз и НАТО, би трябвало да бъда предмет на публичен спор, а не на хулигански актове. Казвам това, тъй като на тези монументи имаше надписи, които свидетелстват за някои вътрешни политически битки, конкуренция в тази страна ", добавя Мария Захарова.

Според ТАСС паметникът на руската войска в центъра на София е бил опозорен от вандали. В основата на монумента се появи червен надпис, обвиняващ Българската комунистическа партия (БКП) в тероризъм.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР