Русия е готова да възобнови всеобхватен диалог с Европейския съюз.

...
Русия е готова да възобнови всеобхватен диалог с Европейския съюз.
Коментари Харесай

Путин уверява Макрон: Русия е за диалог, но зависи от ЕС

Русия е подготвена да възобнови изчерпателен разговор с Европейския съюз. В това увери в телефонен диалог съветският президент Владимир Путин френския си сътрудник Еманюел Макрон, заяви пресслужбата на Кремъл, представена от ТАСС.

" Страните се споразумяха, че построяването на градивни и предсказуеми връзки сред Русия и Европейския съюз, връщането към естествен и учреден на доверие разговор ще улесни разрешаването на такива проблеми като киберсигурността, битката с интернационалния тероризъм, опазването на здравето, климата, уреждането на районните спорове ", обявиха от Кремъл съобщи и прибавиха, че Путин акцентира, че Русия е подготвена за това, в случай че Европейският съюз показва същински взаимен интерес, прецизира news.bg.

Двамата президенти концентрираха особено внимание върху " проблемите на стабилността и сигурността на европейския континент ", се споделя още в известието. " Беше маркирано, че споразуменията за определяне на взаимна работа за образуване на нова архитектура на сигурност и доверие в Европа, реализирани от двамата президенти във Форт де Брегансон през август 2019 година, към момента са настоящи ".

Путин и Макрон разискаха и двустранните връзки. " Страните разискаха в детайли необятен кръг от въпроси на руско-френското съдействие в интернационалните връзки, сподели Кремъл. Руският и френският президенти разискаха и въпроси на двустранното съдействие, на първо място в търговско-икономическата сфера, както и в енергийния бранш и в региона на културното и филантропичното съдействие ".

Припомняме, че в края на юни, Макрон разгласи, че за стабилността на Европа бил нужен разговор с Русия, до момента в който той се опита да убеди своите неохотни сътрудници от Европейски Съюз да обмислят договаряния с Москва.

Разговарянето с съветския президент Владимир Путин " е належащо за отбрана на нашите ползи и на стабилността на европейския континент, само че то ще бъде изискващо, тъй като няма да се откажем от нито една от нашите полезности ", увери той, при идването си на срещата на ръководителите на страните членки на Европейски Съюз в Брюксел, на която бяха разисквани връзките на Общността с Русия.

" Не можем да останем в чисто реактивна логичност, що се отнася до Русия ", настоя още френският държавен глава и добави: " Надявам се, че можем с същинско европейско единение и съгласуваност да проведем този... разговор. "

Путин и Макрон се срещнаха във Франция през август 2019 година Тогава двамата президенти подчертаха нуждата от стратегически разговор сред Москва и Париж. Поканата на Путин за лятната резиденция на френския президент беше тълкувана тогава като интерес на Макрон да види Русия да се събере с Европа " от Лисабон до Владивосток ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР